Foto: Sputnik/Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA svētdien savās mājās ar 5:3 (2:0, 1:0, 2:3) uzvarēja Čeļabinskas "Traktor" komandu, kas ļāva līderiem par punktu palielināt savu pārsvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kopvērtējuma galvgalī, jo tuvākie sekotāji Maskavas CSKA uzvarēja vien pagarinājumā.

SKA komanda cīņas 43.minūtē atradās vadībā ar 5:0, taču mača beigās "Traktor" astoņu minūšu laikā trīs vārtus atspēlēja, atgriežot intrigu mačā, taču pēdējās četrās pamatlaika minūtēs SKA uzvaru nosargāja.

Laukuma saimniekiem divus vārtus guva Nikolajs Prohorkins, kamēr zaudētājiem Kirils Koļcovs izcēlās ar precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm.

SKA izcīnīja trešo uzvaru pēdējos četros mačos.

Tikmēr Maskavas CSKA hokejisti svētdien savā laukumā pamatlaika pēdējā minūtē izglābās no zaudējuma cīņā ar Austrumu konferences līderi Magņitogorskas "Metallurg", pēc tam izraujot uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 1:2, 2:1, 1:0).

Par spēles varoni kļuva CSKA uzbrucējs Džefs Plets, kurš guva divus vārtus, tostarp 35 sekundes pirms trešā perioda beigām panākot 3:3. Savukārt uzvaras ripu pagarinājuma ceturtajā minūtē iemeta Jans Muršaks.

Magņitogorskas komanda, izcīnot uzvaru pamatlaikā, būtu sev nodrošinājusi regulārā turnīra Austrumu konferences čempiones titulu.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 127 punktiem 55 spēlēs ir SKA, no kuras par diviem punktiem tagad atpaliek CSKA. Tikmēr trešā ar 100 punktiem ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. Pirmās trīs komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas sacensībās.

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kā arī Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 98 punktiem ir attiecīgi ceturtā un piektā, taču Ņižņijnovgorodas klubam ir par vienu spēli mazāk.

Savukārt astotā ar 82 punktiem 54 mačos ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" no Somijas, kas devītajā vietā esošo "Soči" komandu apsteidz par diviem punktiem.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 55 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau kādu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 117 punkti 56 mačos, kamēr astotā ar 78 punktiem 54 spēlēs ir Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", par pieciem punktiem apsteidzot Novosibirskas "Sibirj". Savukārt Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola stūrētā Toljati "Lada" ar 61 punktu 55 mačos ieņem 13.vietu un arī zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

Rīdzinieki, kas pēdējās piecās spēlēs guvuši četras uzvaras, ieņem 29.vietu līgā starp 30 komandām, apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas "Metallurg", bet no pozīciju augstāk esošās Hantimansijskas "Jugra" atpaliekot par pieciem punktiem. Nākamajā spēlē Rīgas "Dinamo" trešdien viesosies tieši pie "Jugra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!