Foto: F64
Vairāk nekā mēnesi pirms "Nordea" Rīgas maratona dalībai pieteicies kupls ārzemnieku pulks un jau šobrīd var prognozēt, ka tiks pārspēts pērnā gada citu valstu dalībnieku skaits.

Pagājušā gadā dažādās distancēs kopā startēja gandrīz 1900 skrējēju, bet šobrīd 2013.gada "Nordea" Rīgas maratonam pieteikušies jau vairāk nekā 1500 ārzemnieku.

Šobrīd lielākā interese ir no Somijas (285 dalībnieki), Igaunijas (244 dalībnieki), Lietuvas (167 dalībnieki), Vācijas (142 dalībnieki), Krievijas (125 dalībnieki), Polijas (82 dalībnieki), Itālijas (78 dalībnieki), Francijas (66 dalībnieki), Lielbritānijas (48 dalībnieki) un Zviedrijas (41 dalībnieks).

Vecākais dalībnieks starp ārzemniekiem nāk no Zviedrijas – kāds 1938.gadā dzimis vīrietis šogad Rīgā centīsies noskriet klasisko maratona distanci. Savukārt jaunākais dalībnieks ir no Lietuvas (2003.gadā dzimis puika skries 5 kilometru distanci). Sieviešu konkurencē vecākā dalībniece ir kāda 1943.gadā dzimusi vāciete (skries pusmaratonu), bet jaunākā – 2000.gadā dzimusi somiete, kura skries 10 kilometrus.

Šobrīd klasiskajai maratona distancei pietikušies gandrīz 600 ārzemnieki un tikpat ārvalstnieku startēs pusmaratonā. Vairāk nekā 200 ārzemnieku skries 10 kilometrus, bet piecu kilometru distancē pagaidām vēlas skriet gandrīz 150 ārzemnieku.

Aktīvākie skrējēji ir vīrieši, kuru skaits pārsniedz 1000, bet daiļā dzimuma ārzemnieču skaits pārsniedzis 500. Citu valstu vīriešu vidū izplatītākā ir klasiskā maratona distance, bet dāmas šobrīd vairāk vēlas skriet pusmaratonu.

Vecuma ziņā gan vīriešiem, gan sievietēm lielākā daļa ārzemnieku ir 18-44 gadu vecumā.

19.maijā "Nordea" Rīgas maratons notiks jau 23.reizi. Pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) atzinuma, pasākums jau otro reizi notiks ar IAAF "Bronzas" kvalifikācijas zīmi. "Nordea" Rīgas maratons ir vienīgais Ziemeļeiropā un viens no 45 maratoniem pasaulē, kas saņēmis prestižo kvalitātes vērtējumu, nosakot augstas prasības dalībnieku komforta un trases infrastruktūras nodrošināšanā, kā arī garantējot augsta līmeņa sportiskos rezultātus un pasaules līmeņa elites skrējēju dalību.

2012.gada 20.maijā "Nordea" Rīgas maratons pulcēja 18 180 dalībniekus no 59 pasaules valstīm. Sagaidāms, ka arī 2013.gadā "Nordea" Rīgas maratons saglabās līdzšinējo dalībnieku skaita pieauguma tendenci, un, paplašinoties dalībnieku starptautiskajai pārstāvniecībai, arvien vairāk nostiprinās savu nozīmīga starptautiska mēroga galvaspilsētas notikuma statusu.

Dalībai "Nordea" Rīgas maratonā ir iespējams pieteikties līdz 2013.gada 18.maijam, piesakoties oficiālajā mājas lapā "nordearigasmaratons.lv" un "Nordea" bankas klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!