Foto: F64

Latvijas hokeja izlase Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē pret Zviedriju nodemonstrējusi labu sniegumu, bet tās galveno treneri Tedu Nolanu īpaši iepriecinājis gados jaunāko hokejistu sniegums.

Latvijas izlase pirmajā pārbaudes spēlē savā laukumā pirms gaidāmā pasaules čempionāta svētdien ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:2) piekāpās Zviedrijas valstsvienībai. Cīņa risinājās EHC turnīra ietvaros, bet pirmdien abas izlases sacentīsies atkārtoti.

"Domāju, ka šī bija laba spēle," pēc cīņas izteicās Nolans. "Mums ir jauna komanda. Patika skatīties, kā jaunie hokejisti cīnās laukumā."


Pēc sadursmes pirmajā trešdaļā spēli nespēja pabeigt uzbrucējs Kaspars Saulietis. Nolans apstiprināja, ka pašlaik pastāv bažas par smadzeņu satricinājumu.

"Viņš ir devies pie ārstiem. Sākotnējās prognozes liecina par smadzeņu satricinājumu, taču es neuzskatu, ka tajā epizodē bija rupjš spēka paņēmiens," uzsvēra Nolans.

"Esmu apmierināts, jo aizvadījām patiešām labu spēli," uzskata Zviedrijas izlases galvenais treneris Pērs Morts. "Mums ir jauna un nepieredzējusi komanda, kas nodemonstrēja perspektīvu sniegumu. Turklāt mums pirms šī mača kopā bija tikai trīs treniņi."

Latvijas izlases vārtos šajā mačā debitēja jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis, bet savu 55.dzimšanas dienu spēles dienā atzīmēja Nolans.

Latvijas izlase pēc mačiem ar Zviedriju arī nākamās divas spēles EHC turnīra ietvaros aizvadīs "Arēnā Rīga" - 19. un 20.aprīlī pret Baltkrieviju. Pēdējā pārbaudes spēlē pirms čempionāta Latvijas izlase 28.aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!