Foto: AFP/Scanpix
Somijas hokeja izlase piektdien pasaules čempionātā Helsinkos aizraujošā un brīžiem rupjā cīņā ar 3:2 pieveica Krieviju, sagādājot pašreizējiem pasaules čempioniem otro zaudējumu divu dienu laikā.

Krievijas izlase bez zaudējumiem triumfēja 2012.gada pasaules čempionātā un ar trīs uzvarām iesāka šo čempionātu. Taču vakar Krievija sensacionāli ar 1:2 zaudēja Francijai, bet tagad piekāpās arī mājiniecei Somijai.

$d_id=87; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Spēles ceturtajā minūtē pēc teicamas saspēles Petri Kontiola guva somiem pirmos vārtus. Otrā perioda ceturtajā minūtē vairākumā pēc Iļjas Kovaļčuka metiena pirmais pie atlēkušās ripas bija Aleksandrs Radulovs, kurš to raidīja tukšos vārtos. Tomēr jau pēc nepilnām četrām minūtēm somi savērpa ilgstošu uzbrukumu, ilgi un skaisti saspēlējās, bet tad Sami Lepisto izdarīja metienu vārtu virzienā un Kntiola pielaboja ripas lidojuma virzienu, gūstot otros vārtus. Četras minūtes pirms otrā perioda izskaņas somi izmantoja vairākumu un Juhamati Altonens pēc lieliskas Jannes Pesonena piespēles panāca jau 3:1.



Asumiem bagātajā trešajā periodā nospiedošs pārsvars metienos bija Krievijai, taču somi teicami aizsargājās un ļoti labas iespējas pretiniekiem nedeva. Tomēr nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc abpusējā noraidījuma Krievija noņēma vārtsargu un vairākumu izmantoja Iļja Kovaļčuks, samazinot starpību. Mača pēdējās sekundes aizritēja saspringtā gaisotnē, dažas sekundes pirms beigām pie Somijas vārtiem saķērās Kovaļčuks un Pesonens. Krievu zvaigzne ar spēcīgu sitienu aizsūtīja somu nokdaunā, bet tiesneši abiem hokejistiem piesprieda lielos sodus (5+20 minūtes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!