Foto: F64

Latvijas hokeja izlase ir ļoti prasmīga komanda, turklāt labi trenēta, uzskata Vācijas valstsvienības galvenais treneris Pets Kortina.

Kā zināms, piektdien Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā sākās pasaules čempionāts hokejā. Latvija pirmajā spēlē sestdien ar 3:2 negaidīti pieveica Somiju, bet nākamo maču aizvadīs jau svētdienas priekšpusdienā, kad būs jākrusto nūjas ar Vāciju.

Vācija sestdien pasaules čempionātu uzsāka, pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 uzveicot Kazahstānu.

"Pirmais mačs turnīrā vienmēr ir grūts. Mums ir vairāki jaunie hokejisti, kuri pirmo reizi spēlē pasaules čempionātā," pēc dueļa ar Kazahstānu sarunā ar ārvalstu žurnālistiem uzsvēra Kortina. "Tomēr esmu priecīgs par puišu cīņassparu. Centīsimies rītdien būt labāka komanda."

"Mačā pret Latviju aizsardzībā jāsavāc atlēkušās ripas no vārtiem. Nepieciešams, lai hokejisti visu mača gaitu pildītu spēles plānu. Ceru, ka spēlēsim veiksmīgi visas 60 minūtes. Latvija ir ļoti prasmīga un labi trenēta komandai, turklāt tā veiksmīgi aizvadīja Soču olimpiskās spēles," pauda Kortina.

Jau vēstīts, ka Latvija Soču Olimpiādē izcīnīja augsto astoto vietu, kas ir tās labākais sasniegums vēsturē.

Tikmēr Kazahstānas komandas treneris soms Ari Peka Selins atzina, ka viņa vadītā vienība cīnījusies atzīstami.

"Šis viens punkts turnīra pašā sākumā mums bija ļoti svarīgs. Turpmāk gaidāmas vēl smagākas spēles," atklāja Kazahstānas izlases galvenais treneris.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Latvijas valstsvienība spēcīgāko izlašu sabiedrībā startē jau 18.gadu pēc kārtas. Tā sacenšas B grupā.

Pēdējos četros čempionātos allaž bijis cits uzvarētājs. Ja 2010.gadā par čempioniem kļuva čehi, tad 2011. un 2012.gadā triumfēja attiecīgi Somija un Krievija, bet pērn zeltu ieguva Zviedrija.

Čempionāta noslēgumā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā lems par 2018.gada pasaules čempionāta norises vietu, uz ko pretendē Latvija un Dānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!