Foto: Reuters/Scanpix
2014.gada pasaules hokeja čempionāta A grupas favorītu duelī pašreizējā čempionvienība Zviedrija ar rezultātu 4:3 (1:2, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čehijas valstsvienību.

Spēle iesākās ar ļoti ātru vārtu guvumu, kad astoņas sekundes pēc pirmā iemetiena ripu Zviedrijas vārtos raidīja Tomašs Hertls. Tikmēr Zviedrijai spēles sākums nebija pārāk veiksmīgs, jo pēc zaudētajiem vārtiem bija arī mazākums. Tajā vārtus Čehija neguva, bet Zviedrija pēc tam sāka lēnām ieskrieties. 12.minūtē Oskars Mollers vārtu priekšā ieguva čehu vārtsarga Aleksandra Salāka atsisto ripu un ar precīzu metienu izlīdzināja rezultātu. Tomēr Čehija perioda pēdējā minūtē ieguva vairākumu un to izmantoja, precīzi metot Jirži Hudleram, panākot 2:1.

Otrā perioda pirmajā pusē komandas apmainījās ar noraidījumiem, bet 32.minūtē Martins Zatovičs labi nocīnījās vārtu priekšā un panāca divu vārtu pārsvaru Čehijai. Tas saglabājās piecas minūtes, jo vairākumā Mollers vēlreiz nospēlēja veiksmīgi, atgūstot Zviedrijas izlasei vienus vārtus.

Trešajā periodā komandas rādīja līdzīgu spēkošanos, taču Zviedrija vairākumā prata panākt rezultātu 3:3, kad vārtus guva Joakims Lindstroms. Neizšķirts rezultāts saglabājās līdz pamatlaika beigām. Arī papildlaikā komandas vārtus neguva, bet pēcspēles metienos uzvaru nesošo "bullīti" realizēja Lindstroms.

$d_id=32; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!