Foto: F64

Latvijas hokeja izlase savā trešajā šāgada pasaules čempionāta spēlē trešdien spēja saņemties pēc daudzjiem tiesnešu piešķirtajiem noraidījumiem un smagā cīņā ar 5:4 pieveica Kazahstānas valstsvienību.

Latvijai šī bija otrā uzvara trīs spēlēs, kas valstsvienībai saglabā labas izredzes pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Pasaules čempionāta B grupā līdere ar deviņiem punktiem ir Krievija, bet ASV, Latvijai un Baltkrievijai ir pa sešiem punktiem.

Latvijas izlase atklāja rezultātu jau otrajā minūtē, kad pēc Jēkaba Rēdliha un Jura Štāla piespēlēm ripu vārtu tīklā raidīja Miks Indrašis. Tomēr trīs minūtes vēlāk viens pret Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem izgāja Talgats Žailauovs, izlīdzinot rezultātu. Kazahstāna turpināja spēlēt ar ātriem uzbrukumiem, labi izmantoja daudzos Latvijas noraidījumus, un 16 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām Jevgeņijs Rimarevs izrāvās uz vārtiem un izvirzīja vadībā savu komandu.

Otrās trešdaļas sākumā Latvija panāca izlīdzinājumu 2:2, kad pēc Ronalda Ķēniņa un Miķeļa Rēdliha teicamām piespēlēm ripu pašā vārtu priekšā saņēma Artūrs Kulda, un bija nekļūdīgs. Pēc tam Latvija realizēja pirmo skaitlisko vairākumu, Kuldam trāpot vārtos ar spēcīgu metienu no zilās līnijas. Tad Latvija ieguva divu vārtu pārsvaru, jo pēc atgriešanās laukumā no noraidīto soliņa Miķelis Rēdlihs saņēma tālu piespēli no Sotnieka un izgāja viens pret Vitāliju Jeremejevu un raidīja ripu starp viņa kājsargiem.

$d_id=48; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Tomēr trešdaļas beigas Latvijai bija neveiksmīgas, jo Herberts Vasiļjevs un Zemgus Girgensons atstāja savu komandu "lielajā" mazākumā. Nikolajs Antropovs, spēlējot pieciem pret trim, bija veiksmīgs no tuvas distances, bet pēc tam arī Jevgeņijs Blohins ieguva atlekušo ripu, izlīdzinot rezultātu - 4:4. Abi vārti tika gūti trešdaļas pēdējā minūtē.

Trešā perioda sākumā Latvija atkal izvirzījās vadībā, kad Juris Štāls ātrā uzbrukumā iegāja zonā, uzmeta pa vārtiem, un ripa pēc rikošeta no kazahu aizsarga ielidoja vārtos. Turpinājumā Kazahstāna mēģināja atspēlēties, taču tas vairs neizdevās, un Latvija izcīnīja otro uzvaru šajā čempionātā.


Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!