Foto: F64
Latvijas hokeja izlases jaunais aizsargs Jānis Jaks pirms savas debijas pasaules čempionātā nespēja laikus iemigt, pēc dueļa ar Krieviju žurnālistiem pastāstīja spēlētājs.

Kā zināms, Latvijas hokejisti sestdien piedzīvoja otro zaudējumu Minskā notiekošajā pasaules čempionātā, ar 1:4 atzīstot Krievijas pārspēku. Šajā mačā Latvijas izlases rindās pirmo maču pasaules čempionātos aizvadīja tikai 18 gadus vecais Jaks.

"Vakar varbūt nevajadzēja trenerim teikt, ka spēlēšu pret Krieviju. Visu laiku domāju par šo spēli, nevarēju laicīgi aiziet gulēt. Bija visādas domas galvā," atklāja hokejists. "Kad izgāju laukumā pirmo reizi, pa manu malu nāca pretī tieši Aleksandrs Ovečkins. Galvenais bija labi nospēlēt, lai vieglāk ieietu spēlē. Viņš nav pārcilvēks - tāds pats kā mēs."

Jaks uzskata, ka dueli pret Krieviju lielā mērā ietekmējuši noraidījumi, turklāt arī tiesneši sodu varbūt iedevuši tādos brīžos, kad pārkāpuma nemaz nav bijis.

"Savu debiju vērtēju pozitīvi, lai gan bija dažas kļūdiņas. Kā nekā - pirmā spēle. Pēc tam jau iespēlējos un bija daudz labāk. Nākamajā mačā jau būšu mierīgāks, un viss būs kārtībā," sacīja Jaks.

B apakšgrupā pirmo vietu ar maksimāli iespējamajiem 15 punktiem piecās spēlēs ieņem Krievija, bet tai ar deviņiem punktiem seko Latvija. ASV un Somijas izlašu kontā ir pa astoņiem punktiem, bet Baltkrievijas izlasei ir seši punkti četrās cīņās. Sestā ar pieciem punktiem ir Vācija, Šveices kontā ir četri punkti piecās spēlēs, bet Kazahstānai - divi punkti.

Pēc šī mača Latvija nākamo reizi laukumā dosies pirmdien, kad spēkosies ar Baltkrieviju, bet dienu vēlāk pēdējā apakšgrupas cīņā pretiniekos būs Šveice.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.


$d_id=76; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!