Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pirms došanās uz Prāgu atzina, ka uzsākt pasaules čempionātu pret spēcīgiem pretiniekiem ir labi - komanda labi apzinās, ar ko viņiem "darīšana" un papildus nav jānoskaņo.

Kā zināms, pirmās trīs spēles šāgada pasaules meistarsacīkstēs Latvijas komandai ir pret grupas un čempionāta favorītiem - Kanādu, Čehiju un Zviedriju.

"Man patīk, ka mēs sākam turnīru pret spēcīgiem pretiniekiem, jo tas stimulē komandu," sarunā ar portālu "Delfi" atzina treneris. "Saprotams, ka [labvēlīgu] rezultātu apsolīt nevaram, bet tajā pašā laikā noskaņot komandu šādiem mačiem īpaši nevajag. Puiši paši lieliski saprot, ar ko viņiem darīšana, ka šīs būs nopietnas spēles."

Kā zināms, pirmdien Beļavskis paziņoja galīgo izlases sastāvu, kas dosies uz Prāgu, bet par kuru no atskaitītajiem hokejistiem izšķiršanās bija visgrūtākā? "Laikam no Jāņa Andersona…" saka treneris. "Taču esam palūguši viņu pagaidām vēl patrenēties un uzturēt formu, jo pirmās spēles čempionātā mums ir diezgan smagas. Ja kāds tajās gūst traumu, ko mēs, protams, negribam, tad lai Jānis ir gatavs pievienoties komandai."

Īpaši labā noskaņojumā uz pasaules čempionātu var doties uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš priekšpēdējā pārbaudes spēlē pret Slovākijas izlasi nodemonstrēja īpašu "meistarstiķi", atraktīvi realizējot soda metienu. Beļavskis kā savulaik viens no virtuozākajiem Rīgas "Dinamo" un vēlāk Latvijas izlases spēlētājiem ar Kaspara izpildīto "bullīti" ir apmierināts. "Protams, ja spēle ļauj un meistarības pietiek, to var darīt, kāpēc ne! Mani šis "bullītis" iepriecināja!" smejas treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!