Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols pēc uzvaras pār Dienvidkoreju atzinās, ka komandai vajadzēja tikt pāri smagajam zaudējumam Somijai un ka izlases mērķis joprojām ir ceturtdaļfināls.

Kā ziņojām, Latvijas izlase otrdien, 8. maijā, ar 5:0 sagrāva pasaules čempionāta elites grupas debitanti Dienvidkoreju un izcīnīja iespaidīgāko uzvaru kopš 2012. gada.

"Apzinājāmies, ka mums jāizmet no galvas pēdējā spēle, lai gan tā joprojām ir mūsu prātā," Ābols atsaucas uz maču ar Somiju. "Jutām, ka šodien būs jāstrādā, jo Koreja ir laba komanda. Viņi te nav nejauši. Viņi labi slido un ir meistarīgi, tāpēc mums bija jābūt uzmanīgiem, jo korejieši pie zonas līnijas gaidīja uz mūsu kļūdām un mēģināja veidot pretuzbrukumus."

"Tas bija ļoti labi, ka mums izdevās labs spēles sākums un ka tā turpinājām," turnīra mājas lapā citēts Ābols. "Mūsu mērķis ir ceturtdaļfināls. Saprotam, ka mums ir jāuzvar komandas, kas kopvērtējumā ir augstāk, ja gribam tur iekļūt. Tagad varam nedaudz papriecāties par šo uzvaru, bet tad tā ir jānoliek malā un jāgatavojas nākamajai spēlei."

Pēc trim aizvadītām spēlēm Latvijas izlase B grupas kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, par diviem punktiem apsteidzot Norvēģiju. Nākamais mačs mūsējiem paredzēts 10. maijā ar ASV izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!