Foto: Delfi.lv

Vairāk nekā 10 000 līdzjutēju klātbūtnē Kopenhāgenas "Major" turnīra finālā sestdien, 30. Martā, iekļuva Latvijas e-sporta spēlētāja Helvijs "broky" Saukants un viņa pārstāvētā komanda "FaZe", kas tagad izšķirošajā duelī tiksies ar "NAVI'.

Kopenhāgenā notiekošais "Major" turnīrs pielīdzināms pasaules čempionātam un šīs ir pirmās lielās sacensības, kurās visas pasaules labākās e-sporta komandas sacenšas "Counter Strike 2" disciplīnā. Kopenhāgenas "Royal Arena" klātienē e-sporta lielo forumu vēro vairāk nekā 10 000 fanu un uz izšķirošajām spēlēm visas biļetes laicīgi ir izpārdotas. Kopenhāgenā komandas cīnās par 1,25 miljonu eiro balvu fondu.

30. martā četras labākās komandas "Vitality", "G2", "NAVI" un "FaZe" aizvadīja pusfināla dueļus, lai noskaidrotu finālistus.

Vakara pirmajā pusfinālā "broky" pārstāvētā komanda "FaZe", kas jau ceturtdaļfinālā izslēdza galvenos favorītus "Spirit", tikās ar šī brīža čempioniem "Vitality". "FaZe" izvēle pirmajā kartē bija "de_Nuke", uz kuras tad arī sākās pirmais pusfināls. "FaZe" apliecināja savu izvēli un guva drošu uzvaru ar 13:7. "de_Nuke" kartē izcēlās Havards "rain" Nigārds, kurš ceturtdaļfinālā bija diezgan "neredzams". "Rain" šajā pusfinālā ieguva neticamu spēles reitingu 1.56 (pēc HLTV 2.0 reitinga sistēmas) un 19-14 "kill/ death" rādītāju.

Otrajā kartē "Vitality" izvēle bija "de_Vertigo". Šī brīža čempioni negrasījās atdot savu titulu tik viegli jau pusfinālā, dominējoši iesāka savu izvēlēto karti un pirmajā puslaikā "FaZe" ļāva iegūt tikai vienu punktu. Lai gan otrajā kartes daļā "FaZe" guva četrus punktus, pārliecinošs revanšs ar 13:5 izdevās "Vitality".

Trešais un izšķirošais spēļu laukums bija "de_Inferno", kas visbiežāk tiek spēlēta kā trešā un izšķirošā karte. "de_Inferno" kartē "FaZe" rindās teicami nospēlēja jau pieminētais "rain" un vienības kapteinis Fins "karrigan" Andersens, kuri palīdzēja "FaZe" iesoļot finālā – uzvara ar 13:8 izšķirošajā kartē un 2-1 visā duelī.

Otrajā pusfinālā tikās lietuvieša Justīna "jL" Lekaviča pārstāvētā komanda "NAVI" pret pieredzējušo komandu "G2". Pirmo karti "de_Anubis" izvēlējās G2. Šajā spēļu laukumā "G2" veica lielisku atspēlēšanos, tika pie papildlaika, kurā gan nācās atzīt "NAVI" pārākumu ar 13:16.

Otrajā kartē komandas tikās uz "NAVI" izvēlētā "de_Nuke" laukuma. Tagad jau laukumā dominēja G2, kas uzvarēja ar 13:7, tādējādi nodrošinot izšķirošo, trešo karti, kas bija "de_Ancient". Uz šī laukuma dominēja lietuvietis "jL", kurš nospēlēja ar 1.88 reitingu (pēc HLTV 2.0 reitingu sistēmas) un 28-14 "kills/ deaths" rādītāja. "NAVI" līdz ar uzvaru 13:11 nodrošināja vietu finālā un dueli pret "FaZe".

"FaZe" sastāvā spēlē ne tikai latvietis "broky", bet arī igaunis Robins "ropz" Kūls, tādējādi finālā būs pārstāvētas visas trīs Baltijas valstis un kāds no baltiešiem tiks pie trofejas. "FaZe" jau reizi ir ieguvuši pasaules čempionāta trofeju 2022. gadā Antverpenes turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!