Foto: AFP/Scanpix
Filipīniešu bokseris Menijs Pakjao gaidāmajā mačā ar amerikāni Floidu Meivezeru ringā izies visdārgākajos šortos boksa vēsturē, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo "Eurosport".

Reklāmas laukumi uz Pakjao šortiem pārdoti par 2,24 miljoniem dolāru (2,1 miljoni eiro). Kopumā uz filipīniešu boksera biksēm reklamēsies sešas kompānijas.

Boksa mačs, kas notiks 2.maijā Lasvegasā, jau kļuvis par vienu no ekstravagantākajiem un finansiāli iespaidīgākajiem - bokseri saņems pa abiem vairāk kā 200 miljonus dolāru, čempiona josta būs rotāta briljantiem, Meivezera zobus sargās īpaša zelta zobu kape, rotāta ar dārgakmeņiem, bet televīzijas skatītājiem par šā mača noskatīšanos maksas TV kanālos būs jāšķiras no 100 dolāriem, kas ir vislielākā pieprasītā summa par sporta pasākumu.

Lasvegasā Meivezers un Pakjao cīnīsies par čempiona jostu pussmagajā svara kategorijā (līdz 66,7 kilogramiem) Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijā. Pirmie divi tituli pieder amerikānim, trešais - filipīnietim.

37 gadus vecais Meivezers savā karjerā viņš uzvarējis visās 47 cīņās, turklāt 26 no tām pabeidzis ar nokautu. Amerikānis vairākkārt atzīts par pelnošāko sportistu pasaulē.

Savukārt 36 gadus vecais Pakjao ir pirmais un vienīgais bokseris pasaulē, kurš spējis kļūt par pasaules čempionu astoņās dažādās versijās. Viņš karjerā 64 cīņās ticis pie 57 uzvarām, turklāt 38 no tām ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!