Foto: Publicitātes foto
Ar kanādieša Džordana Kilganona neticamu "slam dunk" pāri automašīnai otrdien Grīziņkalnā noslēdzās "Sprite Slam Dunk" konkurss, kurā piedalījās pasaules vadošie "dankeri".

Pārpildītajā Grīziņkalna "Ghetto Games" centrālajā laukumā pasaules vadošie "slam dunk" meistari lutināja publiku vairāku stundu garumā, par "palīglīdzekļiem" izmantojot gan abus pasākuma vadītājus Renāru Zeltiņu un Raimondu Elbakjanu, gan Rīgas mēru Nilu Ušakovu, gan arī līdzjutējus.

Sacensībās piedalījās astoņi "dankeri" – divkārtējais Grīziņkalna sacensību uzvarētājs Džastins Dārlingtons no Kanādas, polis Rafāls Lipinskis, ukraiņi Dmitrijs Krivenko un Iļja Kroška, amerikāņi Brendons Lakjū un Porters Meiberijs, kā arī Kilganons un pašmāju galvenā cerība Kristaps Dārgais. Priekšsacīkstēs trīs mēģinājumu summā labākais bija Dārgais, bet pusfināla sešiniekā neiekļuva abi ukraiņi.

Pusfinālā Dārgajam vairs nesekmējās, jo pirmais, tehniski ļoti sarežģītais mēģinājums bija nesekmīgs, bet otrais izdevās tikai pēc vairākkārtējām publikas ovācijām un konkurentu lūguma. Tādējādi finālam Dārgais nekvalificējās, bet tiesības izpildīt izšķirošo – vienu - mēģinājumu ieguva četri dalībnieki: Meiberijs, Dārlingtons, publikas simpātijas ieguvušais Lipinskis un Kilganons.

Finālā Meiberija mēģinājums bija nesekmīgs, bet Dārlingtons "slam dunk" veica tikai pēc vairākiem centieniem. Polis Lipinskis, kurš pusfinālā veica neticamu "slam dunk", gaisā veicot 720 grādu apgriezienu, finālā kļūdījās un nesaņēma tiesnešu vērtējumu.

We have a new KING in Grizinkalns!!! It's @jordankilganon!!!
Posted by Ghetto Games on Tuesday, 7 July 2015

Pēdējā iespēja kā pusfināla labākajam bija Kilganonam, kurš savam mēģinājumam palūdza laukumā iebraukt "Mercedes Benz" kabrioletu. Ar Latvijas autosportista Reiņa Nitiša palīdzību auto tika novietots zem groza, bet Kilganons vairākas minūtes nevarēja saņemties izpildīt galvu reibinošo triku. Pirmie mēģinājumi bija nesekmīgi, bet tad Kilganonam padevās vakara skaistākais "danks" – lēcienā viņš paķēra bumbu, ko kabrioletā rokās turēja asistents, un pagriezienā atmuguriski trieca to grozā, piezemējoties jau aiz mašīnas.

Dalībniekus vērtēja Kristaps Valters, Latvijas čempionu "VEF Rīga" bijušais treneris Nikolajs Mazurs, viens no visu laiku labākajiem Latvijas saspēles vadītājiem Raimonds Miglinieks, valstsvienības spēlētājs Rolands Freimanis un "Ghetto Basket" patrons Andris Biedriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!