Foto: Kadrs no video
Sportā komandu spēļu laikā spēlētāji laukumā cīņās ļoti emocionāli un brīžiem šīs emocijas "sit augstu vilni".

Daži sportisri šādos brīžos piekopj visādas "netīras" spēlītes, lai izsistu pretinieku no līdzsvara un gūtu pārsvaru mačā, un tiesnešiem nākas uzmanīgi vērot katru sportista kustību, lai pieķertu vainīgos.

Viens no nesportiskākajiem pārkāpumiem ir ieķeršanās vīrieša dzimumloceklī, kas cietušajam var izrādīties īpaši sāpīgi. Tomēr bijuši arī pavisam neķītri gadījumi, kad sportista mantību saķer komandas biedrs. Lielāki neģēļi šajā jomā ir futbolisti, taču šo "paņēmienu" neskādē arī citu sporta veidu pārstāvji.

Portāls "Delfi" apkopoja ārzemju mediju publikācijas un izceļ dažas no jokainākajām epizodēm sporta spēļu vēsturē.

Leģendārais ‘grābiens’

Viens no futbola pasaulē zināmākajiem incidentiem notika 1988. gadā Anglijas kausa izcīņas spēlē starp "Wimbledon" un "Newcastle United". Toreiz futbola "sliktais zēns" Vinnijs Džounss no "Wimbledon" sagrāba tobrīd tikai 18 gadu vecā jaunā angļu talanta Pola Gaskoina dzimumlocekli.

"Tajā brīdī nodomāju, ka manai mantībai ir beigas. Au, cik tas bija sāpīgi un briesmīgi! Es biju tikai 18 gadus vecs čalītis, bet viņš liels, muskuļots vīrs. Vinnijs lika man saprast, cik tālu viņš var iet, lai apturētu mani," jau pēc futbolista karjeras beigšanas notikušo atcerējās Gaskoins. "Jāatzīst, ka Vinnija taktika deva rezultātu – es nospēlēja slikti, bet šāda veida rīcība man bija arī laba skola."

Vārdu apmaiņa beidzas ar…

Nīderlandes futbola čempionātā 2014. gadā pasaules mediju uzmanības lokā nonāca "Roda" aizsargs Gajs Ramoss, kuram spēles laikā iznāca bieži būt blakus "AZ Alkmaar" amerikāņu uzbrucējam Āronam Džonsonam. Kaboverdes aizsargs pēc kārtējās vārdu apmaiņas apklusināja amerikāni ar nelielu kustību, kas tiesnesim palika nepamanīta.

Nepaspēja pie bumbas, ieķērās ‘bumbās’

2011. gadā Turcijas futbola čempionātā kaut ko nesadalīja "Eskisehirspor" kapteinis Serdars Ozbajraktars un "Fenerbahce" vārtsargs Volkans Demirels.

"Eskisehirspor" kapteinis skrēja uzbrukumā pēc tālu priekšā esošas bumbas, kuru soda laukumā tvēra Demirels. Ozbajraktars zaudējumu šajā epizodē kompensēja ar pretinieka mantības saķeršanu.

Atriebjas ar pārliecinošu uzvaru

"Copa Libertadores" spēles allaž ir izcēlušās ar karstasinīgo spēlētāju incidentiem. Izņēmums nebija arī 2011. gadā notikusī spēle starp "Penarol" un "Liga de Quito".

Cīnoties par bumbu laukuma stūrī divi spēlētāji nokrita uz zālāja. Giljermo Rodrigess no "Penarol", citiem nemanot, spēcīgi satvēra pretinieka Ernana Barkosa locekli. Barkoss un "Liga de Quito" par šo izgājienu atriebās daudz mierīgākā veidā, uzvarot atbildes spēlē ar 5:0 un iekļūstot nākamajā kārtā.

Līksmojot iekož komandas biedram

Futbolā spēlētāji dažādi atzīmē vārtu guvumu un nereti ievieš jauninājumus, bet 2001. gadā "Sevilla" futbolista Fransisko Galjardo "darbam" sekotāju nav.

Spānijas čempionāta spēlē "Sevilla" ar 4:0 sagrāva "Valladolid", bet vienus no vārtiem guva tobrīd 18 gadus vecais Hosē Antonio Reijess. Pēc vārtu guvuma komandas biedru uzgāzās viršu jaunajam futbolistam un to sveica, bet Galjardo komandas biedru apsveica ar iekošanos… penī.

Galjardo par savu rīcību nācās atbildēt. Spānijas futbola federācija ierosināja lietu un vēlāk diskvalificēja futbolistu un piesprieda naudas sodu.

Varbūt nevajadzēja gūt vārtus

Ne vienmēr vārtu guvums futbolistam sniedz patīkamus mirkļus, par ko nācās pārliecināties Krievijas komandas "Ufa" spēlētājam Ivanam Paurevičam.

Pēc vārtu guvuma viņu apsveica komandas biedri, bet Emanuels Frimpongs rokas vietā paspieda Paureviča "labumus".

Sveiks, komandas biedr!

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2015. gada 12. februāra spēlē traumas dēļ nevarēja piedalīties NBA zvaigzne, Hjūstonas "Rockets" centrs Dvaits Hovards.

Hovards spēli vēroja no komandas soliņa. Trešajā ceturtdaļā viņš kaut kur bija izgājis, bet atgriežoties savdabīgi centās uzmundrināt komandas biedru Aiziju Kanānu.

Regbista maigais pieskāriens

Kādā no Austrālijas regbija čempionāta spēlēm "Newcastle Knigts" spēlētājs Korbins Simss gribēja ar neparastu rīcību izvest no pacietības savu kādreizējo komandas biedru Villiju Meisonu no "Manly Warringah Sea Eagles".

Simsa provokācija izgāzās, jo Meisons epizodē savaldījās un savu komandu neiegāza, neatbildot uz rupjību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!