Foto: AP/Scanpix
Negaidīti veiksmīgu 2013.gada Eiropas čempionātu turpina aizvadīt Ukrainas valstsvienība, kas piektdien izcīnīja jau trešo uzvaru trīs spēlēs. Savukārt "Latvijas grupā" Bosnija un Hercegovina dramatiskā mača izskaņā pārspēja Melnkalnes vienību.

Ukrainas valstsvienība A grupas spēlē ar rezultātu 88:83 (15:16, 24:14, 25:27, 24:26) pieveicas Vācijas izlasi.

Ukrainas izlases labā Sergijs Gladirs izcēlās ar 25 punktiem, Jūdžins Džeters sameta 19 punktus, kā arī pievienoja sešas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas, bet Kirils Natjažako izcēlās ar 16 punktiem. Tikmēr Vācijas izlasē Heiko Šafartziks sameta 22 punktus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, 18 punkti Robinam Benzingam, bet 16 punktus guva Nils Gifejs.

Vācija spēli sāka ar 13:4 izrāvienu, tomēr Ukraina līdz ceturtdaļas beigām bija atspēlējusies un panākusi viena punkta deficītu. Otrajā ceturtdaļā Ukrainas izlase jau sāka spēlēt veiksmīgāk par saviem pretiniekiem, pārņemot vadību un iekrājot deviņu punktu pārsvaru (36:27). Šis pārsvars tika nosargāts līdz puslaika beigām – 39:30. Trešajā ceturtdaļā mača gaita īsti nemainījās, un vācieši īsti nespēja pietuvoties, bet pēdējās desmit minūtēs viņiem uzbrukumus izdevās noslēgt ar precīziem metieniem, kas ļāva pietuvoties līdz 64:66. Tomēr izvirzīties vadībā Vācijai neizdevās, ukraiņi prata nosargāt nelielo pārsvaru līdz spēles beigām.

Visu grupu kopvērtējums
Pilns spēļu kalendārs

Tikmēr B grupas cīņā Bosnija un Hercegovina ar rezultātu 76:70 (13:17, 21:20, 15:22, 27:11) pārspēja Melnkalnes basketbolistus.

Bosniešiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Mirza Teletovičs, kurš izcīnīja ar 11 atlekušās bumbas, 17 punkti Nemanjam Gordičam, bet par 13 punktiem sameta Hihads Djedovičs un Marko Sutalo. Melkalnes izlasē 16 punktus guva Bojans Dubļevičs, bet 13 punktus sameta Tairīss Raiss.

Melnkalnes izlase vadībā izvirzījās jau spēles iesākumā, un pirmajā ceturtdaļā bija pārāki ar 17:13, taču turpinājumā bosnieši ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet uz brīdi arī izvirzījās vadībā. Tomēr puslaiku veiksmīgāk noslēdza melnkalnieši (37:34). Trešajā ceturtdaļā Melnkalne savu pārsvaru palielināja (59:59), tomēr Bosnijas un Hercegovinas izlase pēdējās desmit minūtes aizvadīja teicami, atspēlējās, izdarot vairākus precīzus tālmetienus, un pārņēma vadību. Melnkalne tā arī nespēja atgūties no šoka, un piedzīvoja zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!