Foto: F64
Serbija šajā duelī noteikti ir favorīte, pirms svētdien gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra mača saka Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Eurobasket 2013" B grupas spēle starp Latviju un Serbiju sāksies pulksten 18:45. Abām komandām pagaidām trīs spēlēs ir pa divām uzvarām, tāpat kā Lietuvai.

No pulksten 18:15 portāls "Delfi" piedāvās lasītājiem video tiešraidē ekspertu studiju ar Edgaru Buļu un Artūru Šēnhofu. Kādas Latvijas iespējas, kādas izredzes iekļūt otrajā posmā, kādi "ieroči" jāliek lietā, kas ir pretinieku plusi un mīnusi – par to visu neilgi pirms spēles diskutēs basketbola eksperti.

"Protams, serbi uz mums skatās no 10.stāva augstumiem, protams, viņi ir favorīti. Gudra, agresīva komanda ar augstas klases izpildītājiem visās pozīcijās. Bet, kā katrai vienībai, arī Serbijas izlasei ir gan stiprās, gan vājās vietas," Latvijas Basketbola savienības mājaslapā internetā citēts Bagatskis. "Centīsimies izmantot otrās un neļaut pretiniekiem izmantot pirmās. Nedrīkstam ielaisties skriešanā un ļaut serbiem izmantot viņu augsto individuālo meistarību ātrajos uzbrukumos un situācijās viens pret vienu. Pirms mēneša pārbaudes turnīrā Celjē apmēram trīs ceturtdaļas spēles laika mums tas izdevās un cīņa ritēja punkts punktā. Atkārtošos: nav svarīgi ar ko spēlējam, svarīgi – kā paši spēlējam. Jānospēlē vēl gudrāk un pacietīgāk, nekā pret Lietuvu."Eiropas čempionātu ietvaros Latvija pret Serbiju spēlējusi tikai vienu reizi - pirms diviem gadiem Šauļos Dušana Ivkoviča vadītā komanda uzvarēja Ainara Bagatska puišus ar 92:77.

Kopumā Latvijas un Serbijas (pirms tam Dienvidslāvijas, vēlāk arī Serbijas un Melnkalnes) izlašu ceļi krustojušies astoņas reizes un visās astoņās cīņās pārāki bijuši Latvijas pretinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!