Foto: DELFI
2015. gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālturnīra astotdaļfinālā Latvija tiksies ar Slovēniju - tas kļuva zināms pēc D grupas pēdējās spēles, kurā Lietuva pagarinājumā ar 85:81 (12:18, 15:19, 28:14, 14:18, 16:12) pieveica Čehiju.

Lietuvas izlasē 18 punktus guva Mindaugs Kuzminsks, 15 punkti Manta Kalnieša kontā, bet 13 punkti un 10 atlēkušās bumbas Jona Valančūna kontā, par kura spēlēšanu šajā mačā vēl nebija skaidrības. Čehijas izlasē rezultatīvākais bija Bleiks Šilbs, savukārt Tomašs Satoranskis izcēlās ar 11 punktiem, 15 rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām.

Lietuvas izlasei spēles sākums izvērtās ļoti neveiksmīgs, nonākot iedzinējos 0:7, bet turpinājumā izdevās pietuvoties līdz 10:13. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar čehu sešu punktu pārsvaru. Mača turpinājumā čehiem izdevās atbildēt uz lietuviešu centieniem atspēlēties. Pirmā puslaika izskaņā rezultāts bija 37:27 čehu labā.

Lietuvas izlasei otrajā puslaikā vajadzēja piecas minūtes, lai izlīdzinātu mača rezultātu (40:40), bet līdz puslaika beigām lietuvieši bija vadībā ar 55:51. Ceturtajā ceturtdaļā ritēja ļoti sīva spēkošanās. Lietuvas izlase četras minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 69:66, taču mazrezultatīvā cīņā Bleiks Šilbs iemeta tālmetienu. Pēdējās divās minūtēs spēles rezultāts nemainījās un uzvarētājs noskaidrojās pagarinājumā.

Lietuvas izlase pagarinājumu aizvadīja ļoti veiksmīgi, pārņemot vadību ar 79:72. Šo vadību lietuvieši vairs neizlaida no rokām un izcīnīja uzvaru.

Latvijas un Slovēnijas duelis Lillē risināsies sestdien .

$duelID=125;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!