Foto: AFP/Scanpix
Viena no galvenajām 2015. gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālturnīra favorītēm Serbijas izlase ceturtdien, 10. septembrī, Berlīnē bez zaudējumiem noslēdza "nāves" jeb B grupas turnīru, pēdējā spēlē ar 101:82 pieveicot Itālijas valstsvienību.

Abas komandas pirms mača jau bija ieguvušas ceļazīmes uz "play off" spēlēm Lillē, tāpēc nekāda lielā nozīme cīņai nebija. Itālija tāpēc arī ļāva spēlē atpūsties Marko Belinelli, bet komandai nevar palīdzēt savainojumu guvušais kapteinis Luidži Datome.

Serbijas rindās atkal neapturams bija Milošs Teodosičs, kurš guva 26 punktus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet 19 punktus guva Nemanj Bjelica. Itālijai rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Alesandro Džentile, bet 17 punktus guva Andrea Barnjāni.

$duelID=115;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Tikmēr A grupā spēlē starp Poliju un Somiju, kuras abas jau bija sev nodrošinājušas vietu astotdaļfinālā, ar 78:65 pārāki bija poļi. Uzvarētājiem 17 punktus guva Adams Vaščinskis, bet 13 punktus Eidžejs Sloters. Somijai 17 punktus guva Šons Hafs.

Savukārt C grupā, no kuras četras labākās vienības astotdaļfinālā sev pretiniekos dabūs D jeb Rīgas grupas komandas, dienas pirmajā spēlē Slovēnija ar 62:51 pieveica Maķedoniju, garantējot sev ceļazīmi uz Lilli. Slovēņiem 20 punktus guva Zorans Dragičs, 14 punktus – Alens Omičs. Maķedoniešiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Vlado Ilievski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!