Krievijas basketbola izlase "Eurobasket 2017" turnīru iesākusi ar trim uzvarām pēc kārtas, un tas pirms spēles ar Latvijas valstsvienību vairo spēlētāju pārliecību, uzskata krievu galvenais treneris Sergejs Bazarevičs.

Latvijas un Krievijas valstsvienības savu ceturto spēli D apakšgrupā aizvadīs otrdien, pulksten 14:15 pēc Latvijas laika. Krievijas izlase turnīra ievadā ar 76:73 pārspēja mājinieci Turciju, tad ar 75:73 pieveica Serbiju, bet pirmdien ar 76:67 tika galā ar Beļģiju.

"Mēs ticam saviem spēlētājiem, un tas ir svarīgākais. Šīs trīs uzvaras vairo mūsu pārliecību. Man ir sajūta, ka darām pareizās lietas, un uzvaras vairo šo pārliecību," atbildot uz "Delfi" jautājumu preses konferencē teica Bazarevičs. Viņš gan nevēlējās atklāt, uz ko viņa komandai jāliek akcenti spēlē pret Latviju, jokojot sakot: "Tad jau labāk es uzreiz aiziešu un to visu pateikšu Ainaram Bagatskim."

Mačā pret Beļģiju pirmā puslaika izskaņā savainojumu guva un laukumu pameta Krievijas līderis Aleksejs Šveds, tomēr pēc tam viņš spēli varēja turpināt, sev atvēlētajā laikā kopā sametot 20 punktus.

"Uzreiz pēc tam, kad Šveds guva traumu, izskatījās slikti, bet viņš vēlas cīnīties, viņš spēlēja un darīja to labi," skaidroja treneris.

Līdz šim visas Krievijas izlases spēles bijušas diezgan saspringtas, tomēr izcīnītās sīvās uzvaras priekšlaicīgi ļāvušas garantēt vietu izslēgšanas spēlēs.

"Es gribētu uzvarēt katru spēli ar 20 punktu pārsvaru. Mēs vēlamies spēlēt ātri, iepriekšējos mačos mums nebija pietiekami daudz pretuzbrukumos gūto punktu. Pret beļģiem mēs spēlējām ar labu tempu, taču mums tas arī patraucēja, jo mēs sākām sasteigt notikumus," stāstīja Krievijas izlases galvenais treneris. "Mums bija mērķis kvalificēties izslēgšanas spēlēm, bet tagad jāmēģina iegūt pēc iespējas labāka pozīcija. Mūsu attieksme pret spēlēm nemainās."

Savukārt Krievijas izlases basketbolists Ņikita Kurbanovs apzinās, ka gaidāmais mačs pret Latviju būs izaicinājumiem bagāts.

"Mūs sagaida vēl viena sarežģīta spēle. Mums treneris saka, ka mums jācenšas uzvarēt katrā momentā, un tagad mums būs jācenšas uzvarēt pret Latviju," sacīja Kurbanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!