Foto: Reuters/Scanpix
XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos trešdien daiļslidošanas pāru sacensībās triumfēja Krievijas sportisti, kuri ieņēma pirmās divas vietas.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuva Tatjana Volosožara un Maksims Traņkovs, bet sudrabu izcīnīja Ksenija Stolbova un Fjodors Kļimovs.

Volosožara/ Traņkovs īsajā programmā sasniedza jaunu pasaules labāko rezultātu un savu vadību sacensībās nostiprināja izvēles programmā, kuru izpildīja "Jesus Christ Superstar" mūzikas ritmos. Summā viņi ieguva 236,86 punktus. Abiem tā ir pirmā olimpiskā medaļa, jo pirms četriem gadiem Vankūverā abi startēja atsevišķi – Volosažara pārstāvēja tad Ukrainu pāri ar Staņislavu Morozovu, bet Traņkovs slidoja pāri ar tautieti Mariju Muhortovu.

Sudraba godalgu ieguvušie Stolbova/ Kļimovs divu programmu summā saņēma 218,68 punktus un apsteidza Vācijas duetu Aļonu Savčenko/ Robinu Šolkoviju. Vācijas duets izvēles programmā piedzīvoja divus kritienus, taču tiesneši tāpat viņiem iedeva pietiekami augstu novērtējumu, lai spētu noturēties vismaz bronzas pozīcijā ar 215,78 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!