Foto: F64

Lielākie nopelni tam, ka hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis pārstāvēs Latviju gaidāmajās Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs, ir valstsvienības galvenajam trenerim Tedam Nolanam, izteicies hokejists.

Gudļevskis nedēļas nogalē tika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning", kam bija savainoti abi vārtsargi. Svētdien latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz "Lightning" fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas "Crunch", kur viņš paliks līdz 10.februārim, kad Sočos pievienosies Latvijas izlasei.

Sarunā ar portālu "Syracuse.com" latvietis izteicies, ka galvenais iemesls, kāpēc viņam būs iespēja doties uz olimpiskajām spēlēm, ir Nolana uzticēšanās pagājušā gada pasaules čempionātā.

"Viņš deva man iespēju spēlēt izlasē pasaules čempionātā. Ja šī iespēja man nebūtu dota, manis šeit nebūtu," uzskata 21 gadu vecais Gudļevskis, kurš tieši pēc veiksmīgā snieguma pasaules čempionātā kā otrais latviešu vārtsargs aiz Artūra Irbes vasarā tika izvēlēts NHL draftā.

"Es labi zinu krievu mentalitāti," vaicāts par plaši aprunātajiem drošības jautājumiem Sočos, izteicās Gudļevskis. "Viņi liks galdā visas kārtis, kādas būs viņu rīcībā. Apvidus, kurā atradīsimies mēs, ir ļoti drošs. Rīkotāji parūpēsies par drošību, it īpaši tāpēc, ka visi par to tik ļoti runā."

Šosezon aizvadītajā 21 spēlē AHL turnīrā Gudļevskis vidēji ielaidis 2,78 ripas un atvairījis 89,8% pretinieku metienu. Vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, aizvadot cīņas vienā grupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!