Foto: F64

Latvijas hokeja izlase vēsturiskajā uzvarā pār Šveices valstsvienību laukumā atdevusi savas sirdis, bet gaidāmajā Olimpiādes ceturtdaļfināla cīņā pret Kanādu notikt var jebkas, uzskata izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas hokeja izlase Soču olimpisko spēļu "play-off" kārtas mačā otrdien ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) uzvarēja pasaules vicečempionus Šveici, sasniedzot ceturtdaļfinālu. Latvijas hokeja izlase olimpisko spēļu labāko astoņniekā iekļuvusi pirmo reizi vēsturē, bet ceturtdaļfinālā tai pretiniekos trešdien būs Vankūveras Olimpiādes čempioni kanādieši. Mača sākums paredzēts plkst.19 pēc Latvijas laika.

"Spēlētāji atdeva savas sirdis. Patīkami šādi uzvarēt," pēc uzvaras, kas Latvijas izlasei Olimpiādē bija pirmā kopš 2002.gada, izteicās Nolans. "Vairāki spēlē savainoti, bet viņi tik viegli neapstāsies. Otrā trešdaļa nebija pārāk laba, bet kopumā kļūstam arvien labāki no spēles uz spēli."

"Ja esi noguris un uzskati, ka līdz trešdienas vakaram ir par maz laika, lai atjaunotos, esi nepareizajā vietā. Atpūsties varēs pēc turnīra," piebilda treneris. "Kanāda ir ļoti laba komanda - sakrustojiet pirkstus un ceriet uz labāko. Mums jāiemet par ripu vairāk. Ticu, ka šajā spēlē var notikt jebkas - jātic saviem spēkiem."

"Kanāda ir kā sapņu komanda - ļoti, ļoti laba. To tiešām var salīdzināt ar ASV "Dream Team" basketbolā. Viņiem ir daudz ieroču. Labprāt uzvarētu Kanādu kā kanādietis," izcēla Nolans. "Esmu lepns būt kanādietis, bet arī lepns strādāt šeit.

Nolans vēl neatklāja, kādas būs izmaiņas izlases sastāvā pirms trešdienas spēles.

"Vēlos, lai spēlētāji izbauda hokeju. Cenšos ļaut viņiem noticēt, ka latvieši ir tiešām labi hokejisti. Kad man zvanīja no Bufalo "Sabres", pirmais, ko atjautāju - vai varēšu turpināt strādāt šeit, jo man tas bija tiešām svarīgi," skaidro kanādietis, izceļot arī Sanda Ozoliņa faktoru komandas uzvarā. "Sandis spēlē tik labi tāpēc, ka mīl šo spēli. Mēs nebūtu šeit, ja viņš nespēlētu. Nezinu, vai es trenēju komandu, vai viņš, bet viņš dara lielisku darbu."

"Esam vīlušies. Vēlējāmies tikt tālāk, bet šodienas spēle parāda, cik pasaules hokejs ir līdzīgs - ikviens var uzvarēt ikvienu. Mēs nespēlējām slikti, bet Latvija rādīja lielisku sniegumu," pauda Šveices izlases galvenais treneris Šons Simpsons.

Visas četras ceturtdaļfināla spēles notiks trešdien. Pusfināli norisināsies 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!