Foto: Reuters/Scanpix

Pēc ne pārāk sekmīgas otrās trešdaļas uz izšķirošajām 20 minūtēm Soču olimpisko spēļu "play-off" mačā Latvijas hokeja izlase izgājusi ar motivāciju "nomirt, bet uzvarēt", pēc cīņas atzina valstsvienības uzbrucējs Vitālijs Pavlovs.

Kā ziņots, otrdien Latvija ar rezultātu 3:1 revanšējās Šveicei par zaudējumu apakšgrupu turnīra cīņā, pirmoreiz vēsturē sasniedzot olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu.

"Pirmo spēli pret viņiem zaudējām, šodien bijām ļoti koncentrēti. Labi iesākām, otrajā trešdaļā sākām kaut ko pārspīlēt, bet uz trešo trešdaļu izgājām ar motivāciju nomirt, bet uzvarēt," stāstīja Pavlovs, uzsverot, ka Latvijas izlase joprojām šajā turnīrā progresē no spēles uz spēli.

"Pirms cīņas bija uzdevums spēlēt vienoti, un tā arī aizvadījām cīņu," teica uzbrucējs.

Ceturtdaļfinālā Latvijas izlasei pretī stāsies iepriekšējās Olimpiādes spēcīgākā komanda Kanāda. "Mums nav, ko zaudēt. Iesim un cīnīsimies līdz pēdējam."

Šis mačs trešdien sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika.

Visas četras ceturtdaļfināla spēles notiks trešdien. Pusfināli norisināsies 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Pirmo reizi Latvijas hokeja izlase olimpiskajās spēlēs startēja pirmās brīvvalsts laikā 1936.gadā, kad ierindojās 13.vietā, bet pēc neatkarības atgūšanas tā piedalījusies arī 2002., 2006. un 2010.gada Olimpiādē, vienreiz izcīnot devīto vietu, bet divreiz ieņemot 12.pozīciju. Pirms četriem gadiem Vankūverā Latvijas izlase bija ļoti tuvu iekļūšanai ceturtdaļfinālā, tomēr "play-off" kārtas mačā vien pagarinājumā zaudēja Čehijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!