Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlase Soču olimpisko spēļu noslēgumā ierindojās astotajā vietā, kļuva zināms pēc visu ceturtdaļfināla maču aizvadīšanas.

Atgādinām, ka Latvijas izlase trešdien Soču Olimpiādes ceturtdaļfinālā dramatiskā cīņā tikai ar 1:2 piekāpās Kanādai, kas pirms četriem gadiem Vankūverā izcīnīja zeltu.

Astotā vieta ir visu laiku augstākais panākums Latvijas hokejam olimpiskajās spēlēs un droši var teikt, ka lielākais panākums starptautiskajā arēnā. Latvija divreiz pasaules čempionātā ir spēlējusi ceturtdaļfinālā un trīs reizes kopumā ieņēmusi septīto vietu. Tomēr tas ir augstākais sasniegums pasaules čempionātā, bet astotā vieta olimpiskajās spēlēs ir vērtējams daudz augstāk.

Zemāk par Latviju olimpiskajās spēlēs palika pasaules vicečempione Šveice un Slovākija, kā arī Austrija un Norvēģija. Savukārt kopā ar Latviju ceturtdaļfinālā izstājās varenā Krievijas izlase un spēcīgā Čehija, kā arī otra pārsteigumu autore Slovēnija. Tā kā šajā kompānijā Latvija bija vienīgā, kas priekšsacīkstēs palika bez punktiem, tad Latvija ierindota astotajā vietā. Krievijai noslēgumā ir piektā vieta, čehi ir sestie, bet slovēņi – septītie.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!