Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdien notika Latvijas regbija meistarsacīkšu izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla atbildes spēle starp "LMT/Eži" un "Ulre/Ķekavas NSS" regbistiem. Tāpat kā pirmajā spēlē, arī šoreiz pārāki bija "Eži" ar rezultātu 37:22 (5:14) un divu maču summā izcīnīja uzvaru, iekļūstot pusfinālā.

"LMT/Eži" treneris Juris Straume:
– Spēles sākums padevās grūts. Bija grūti koncentrēties pēc pirmajā spēlē gūtās samērā vieglās uzvaras. Sāncenši bija saņēmušies un sākumā spieda mūs savā aizsardzības zonā. Labi, ka viņi panāca tikai 14:5. Jāatzīst, ka abu vienību spēlētāji guva nopietnas traumas. Tās ir sekas tam, ka ir par maz spēļu... Cīņas otrajā puslaikā mūsu puiši atrada spēkus un saņēmās. Visi labi nospēlēja, nevienu nevaru tā īsti izcelt. Tagad jāgatavojas Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlei pret RK "Ovāls", kas notiks nākamotrdien.

"Ulre/Ķekavas NSS" galvenais treneris Normunds Struža:
– Pirmais puslaiks padevās godam, taču mača otrajā daļā pietrūka cīņasspara. Eži galu galā bija labāki. Novēlu viņiem sekmes pusfinālā. Savukārt mūs sestdien gaida spēle Baltijas otrajā līgā pret "Baltic Old Boys".

Atgādināsim, ka "LMT/Eži 2" (5. vieta Reitinga aplī) un "Burtnieki/Fēnikss" (4.) pirmo spēli par vietu pusfinālā aizvadīs 14. septembrī pulksten 14.00 Juglā, bet atbildes maču 20. septembrī pulksten 14.00 Siguldā. Savukārt 13. septembrī Upesciemā "Garkalne/Livonia" (1.) tiksies ar RK "Ovāls" (2.). Šīs spēles uzvarētājs pusfinālā 4. oktobrī pulksten 14.00 mērosies spēkiem ar "Burtnieki/Fēnikss" – "LMT/Eži 2" pāra uzvarētāju, savukārt zaudētājs – tajā pašā laikā otrā pusfinālā ar "LMT/Eži" – "Ulre/Ķekavas NSS" pāra uzvarētāju, tātad "LMT/Eži". Pusfināli notiks Upesciemā un Juglā.

LRF noteiktā laukumā 11. oktobrī notiks spēles par vietām čempionātā. Pulksten 12 par 5. vietu spēlēs komandas, kuras neiekļuva pusfinālos, pulksten 14.00 – pusfinālu zaudētāji par 3. vietu un pulksten 16.20 – pusfinālu uzvarētāji par 2014. gada Latvijas čempionu titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!