Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Sestdien, 25. aprīlī, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā "Vingio" stadionā notika Eiropas Nāciju kausa 2B divīzijas spēle starp līderiem Lietuvas valstsvienību un viņu tuvākajiem sekotājiem Latvijas regbistiem, uzvaru ar 46:11 (18:6) izcīnot laukuma saimniekiem.

Pirmajā puslaikā jau ar pirmajiem mirkļiem laukumā dominēja lietuvieši. ar piezemējumu, soda sitienu un vēl vienu piezemējumu panākot 13:0. Tad laba iespēja radās Latvijas ovālās bumbas meistariem, kuru garām nepalaida Kristaps Bērziņš, precīzi izpildot soda sitienu – 3:13. Laukuma saimnieki pretstatīja vēl vienu piezemējumu, bet Bērziņš atbildēja ar precīzu sodu. 18:6 lietuviešu labā, tā noslēdzās mača pirmais puslaiks.

Spēles otrā daļa sākās ar diviem sāncenšu rezultatīviem uzbrukumiem, viņiem panākot vadību 32:6. Atlikušajā laikā, kad laukumā jau lielākoties spēlēja rezervisti, Latvijai arī izdevās piezemējums. Bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piespieda Raivis Kokins, panākot 11:32. Tomēr spēli ar diviem piezemējumiem un precīziem realizācijas sitieniem noslēdza laukuma saimnieki. 46:11 Lietuvas labā.

Tādējādi Lietuva nopelnīja četrus punktus par uzvaru un bonusa punktu par četriem piezemējumiem, bet Latvijai jāpaliek tukšā. Lietuva ar 15 punktiem ir 2B divīzijas līderi. Mūsu regbisti ar deviņiem punktiem ieņem otro vietu.

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko:

– Protams, mēs visi esam nedaudz vīlušies. Vēl jo vairāk tāpēc, ka nekā pārsteidzoša neparādīja mūsu sāncenši lietuvieši. Iznāca tā, ka sešus mēnešus bijām bez spēļu prakses. To centāmies kompensēt treniņos, modelējot spēles situācijas. Spēles klubu starpā kaut cik palīdzēja pacelt mūsu līmeni. Kļūdas tomēr bija, un jo īpaši standarta situācijās. Ko tālāk – ar prognozēm lai nodarbojas astrologi. Mēs turpināsim gatavoties katrai nākamajai spēlei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!