Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 25. aprīlī, Viļņā "Vingio" stadionā pulksten 14.00 sāksies Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2B divīzijas spēle starp Lietuvas un Latvijas valstsvienībām. Tā būs ļoti būtiska cīņa par pirmo vietu grupā un vienīgo ceļazīmi uz 2A divīziju.

"Lietuva ir mūsu seni un principiāli sāncenši," portālam "Delfi" pastāstīja Latvijas regbija izlases galvenais treneris Sergejs Lisko. "Mūsu starpā praktiski nav noslēpumu, tāpat kā ir skaidrs, ka pretinieki noskaņosies tikai uz uzvaru. Lietuvieši noteikti spēlēs plaši, demonstrējot individuālo tehniku. Viņu klasiskā regbija izlase ir regbija 7 paēnā. Tāpat nav ne mazāko šaubu, ka sāncenši būs ļoti labi sagatavojušies fiziski."

- Bet kāds šajā spēlē būs mūsu uzdevums?

- Ir viens faktors, kas var nospēlēt mums par labu. Lietuvieši ir augstāk "World Rugby" reitingā - 44. vietā, bet mēs tikai 58. ailītē. Lietuvieši var pārvērtēt savas pozīcijas, savukārt mēs jau ne reizi vien esam labi nocīnījušies pret augstāka reitinga komandām. Tas arī ir mūsu galvenais uzdevums - likt saskaņotu komandas kopdarbību pret sāncenšu individuālo meistarību. Tā būs papildu motivācija mūsu regbistiem. Pēdējo reizi pret Lietuvu spēlējām pirms trim gadiem, tāpēc būs interesanti paskatīties, kā viņi izskatīsies tagad.

- Kādas ir mūsu stiprās puses šajā principiālajā duelī?

- Galvenais - tas ir komandas gars. Spēja pārvarēt savas individuālās ambīcijas un cīnīties visiem kopā.

- Vai esat apmierināts ar kandidātu darbu sagatavošanas ciklā?

- Zināmas kļūdas sagatavošanās procesā bija - nedaudz pārrēķinājāmies. Vienmēr jau gribas, lai viss noritētu ideāli, bet bez mīnusiem neiztika arī šoreiz. Taču domāju, ka mūsu spēlētājiem ir liela vēlēšanās spēlēt labāko regbiju, kādu vien protam. Tas šos caurumus varētu nosegt.

- Kādā sastāvā Latvijas izlase spēlēs pret Lietuvu?

- Sandris Jauntēvs, Elmārs Imbrass, Matīss Zalcmanis, Andrejs Borisovs, Santis Podāns (visi - SK "Ovāls") Kārlis Dzenis, Guntis Cirša, Andris Andersons, Raivis Kokins, Viktors Silvoniks, Leno Bramanis, Emīls Balodis (visi - RK "Miesnieki") Jānis Šveds, Ingus Aivars, Ruslans Kotļevs, Māris Streikišs (visi - LMT RK "Eži"), Norberts Bekmanis, Vigo Valdavs, Kristaps Bērziņš, Valters Raņķis, Artūrs Kisle, Ainārs Bērziņš (visi - RFC "Livonia"), Mikus Ozols (RK "Sigulda").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!