Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Bargu sodu par nesportisku un rupju spēli saņēmis Latvijas regbija kluba "Fēnikss" spēlētājs Mikus Ozols.

Portāls "Delfi" jau rakstīja par Latvijas čempionāta spēli starp "Miesnieki/Ķekava" un RK "Fēnikss", kuras laikā par atklātu sitienu pretiniekam sarkano kartīti nopelnīja "Fēniksa" regbists Mikus Ozols. Tā kā viņš jau bija nosacīti sodīts līdz 2015. gada sezonas beigām, tagad Latvijas Regbija federācijas (LRF) valde apstiprinājusi vēl bargāku sodu – nosacītais deviņu mēnešu sods pārvēršas par reālu diskvalifikāciju, plus papildus diskvalifikācija par atkārtotu incidentu uz vēl vienu gadu.

Iepriekšējais sods Ozolam bija piespriests jau 2014. gadā, kad viņš mača laikā necenzētiem vārdiem nolamāja tiesnesi Armandu Višņevski. Taču vēlāk tas tika aizstāts ar nosacītu diskvalifikāciju līdz 2015. gada sezonas beigām. Tagad Ozols atkal varēja piedalīties spēlēs, taču jau minētais pārkāpums spēlē pret "Miesniekiem" liegs viņam šādu iespēju uz ilgāku laiku.

"Mača "Miesnieki" – "Fēnikss" tiesnesis Oļegs Voroņins mums pastāstīja par notikušo," portālam "Delfi" pavēstīja LRF Disciplinārās komisijas (DK) loceklis, regbija kluba "Ovāls" valdes loceklis Staņislavs Palatkins. "Ozols metās "pārmācīt" kādu no "Miesniekiem" epizodē, kad viņš pēc cīņas momenta gulēja virsū Mikus komandas biedram. Sekoja atklāts sitiens pa sāncenša galvu tiesneša acu priekšā. Protams, noraidījums bija vienīgais loģiskais risinājums, bet tagadējo DK lēmumu par papildu diskvalifikāciju jau apstiprinājusi LRF valde."

Neko darīt, tagad Mikum Ozolam būs gana laika pārdomāt savu rīcību. Pret huligāniskiem izlēcieniem jācīnās pat tādā kontaktiem bagātā sporta veidā kā regbijs. Bet, ja reiz kādam liekas, ka iespējas šādi "izpausties" ovālajā bumbā ir par mazu, varbūt laiks apdomāt par sporta veida maiņu?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!