Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Portāls "Delfi" jau 27. septembrī rakstīja, ka spēlē starp regbija klubu "Fēnikss" un "TFS Bulduri" Rūjienas laukumā RK "Fēnikss" sastāvā devās arī par nopietniem pārkāpumiem līdz 2017. gada pavasarim diskvalificētais Mikus Ozols.

"Fēniksa" galvenais treneris Kristaps Staņa lēmumu izmantot viņu spēlē pamatoja ar to, ka ne spēlētājs, ne RK "Fēnikss" nav saņēmis rakstisku lēmumu par diskvalifikāciju, taču par piespriesto sodu jau 12. jūnijā bija skaidri un nepārprotami vēstīts visiem pieejamajā Latvijas Regbija federācijas (LRF) oficiālajā mājaslapā rugbylatvia.lv.

Jāatgādina, ka diskvalifikāciju uz 9+12 mēnešiem Ozolam piešķīra par huligānisku izlēcienu spēlē nosacītās diskvalifikācijas laikā. Viņam tika atjaunota deviņu mēnešu diskvalifikācija un papildus piešķirta diskvalifikācija uz vēl 12 mēnešiem. Šis piešķirtais sods nozīmēja, ka laukumā Ozols varēja atgriezties tikai aiznākamajā sezonā, jo diskvalifikācija beigtos 2017. gada 6. martā, tomēr viņš spēlēja jau šā gada 26. septembrī. Par šo pārkāpumu iesniegts protests no "TFS Bulduri" komandas puses.

Te it kā varētu likt punktu ar paskaidrojumu, ka jāsagaida Disciplinārās komisijas lēmums par šīm darbībām, taču pagājušajā nedēļā notikušajā LRF ārkārtas sēdē prezidents Aleksandrs Zuments informēja, ka saņemts vēl viens iesniegums par Miku Ozolu. Tā autors, LRF preses sekretārs Valters Nikans informēja, ka telefoniski saņēmis draudīgus izteicienus no Ozola.

Vakar Rīgas Futbola skolas (RFS) stadionā notika tikšanās ar abām konfliktā iesaistītajām pusēm. Zuments portālam "Delfi" pastāstīja, ka tās atmosfēra bijusi lietišķa un konstruktīva. "Ozola kungs savu vainu atzina," teica Aleksandrs Zuments. "Ātrumā pateikti ne tie vārdi, bez nopietniem draudiem. Turklāt Ozols atvainojās Nikanam un atvainošanās tika pieņemta. Ceru, ka turpmāk Mikus Ozols vairs muti nepalaidīs."

Savukārt jautāts, kas notiks ar "TFS Bulduri" iesniegumu LRF valdei, federācijas prezidents uzsvēra, ka Disciplinārajai komisijai jāpabeidz iesāktais darbs līdz galam. "Tas jāpaveic šonedēļ!" uzsvēra Zuments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!