Foto: Zigismunds Zālmanis
Sestdien, 1. oktobrī, Juglas stadionā notika Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta rīkotās Latvijas galvaspilsētas meistarsacīkstes regbijā 7 astoņpadsmitgadīgo puišu vecuma grupā.

Sacensībās piedalījās četras komandas, kas savā starpā aizvadīja vienu apli, bet pēc tam, atkarībā no ieņemtās vietas, aizvadīja cīņu par pirmo vietu un medaļām. Četru komandu skaitā bija RFC "Livonia", "Jūrmalas" SS, "Ķekavas novada SS/Baldone" un "RFS/LMT/Eži".

Finālā spēkiem mērojās "RFS/LMT/Eži" un "Jūrmalas" SS. Uzvaru ar 17:12 izcīnīja "Eži". Savukārt mačā par trešo vietu RFC "Livonia" ar 27:14 uzvarēja "Ķekavas novada SS/Baldone" jaunos regbistus. Par visa turnīra rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Juris Ričards Iesalnieks ("RFS/LMT/Eži").

"RFS/LMT/Eži" treneris Mārtiņš Straume:
– Iznāca vienkārši lieliski mači. Grupu turnīrā ļāvām visiem izspēlēties, bet finālos nopietni piestrādājām pie aizsardzības. "Izšāvām" īstajā brīdī un uzvarējām! Visi ilgi kopā nebijām spēlējuši. Īpaši izcēlās Arkādijs Remizovs un Ričards Iesalnieks.

Savukārt svētdien, 2. oktobrī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, notika Rīgas atklātās meistarsacīkstes meitenēm vecumā līdz 18 gadiem. Vienlaikus ar pašmāju regbistēm no RK "Selena" un SK "Imanta" šeit sacensībās piedalījās divas lietuviešu komandas no Viļņas Regbija akadēmijas.

Spraigā cīņā izšķirīgajā spēlē par pirmo vietu RK "Selena" cīnījās neizšķirti 10:10 ar SK "Imanta". Tikai labāka gūto un zaudēto punktu attiecība ļāva selenietēm izcīnīt pirmo vietu. Otro vietu ieņēma SK "Imanta", savukārt trešo un ceturto – attiecīgi Viļņas pirmā un otrā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!