Foto: Zigismunds Zālmanis
Sestdien, 24. septembrī, Jelgavā notika ceturtais pēc kārtas "Mītava Cup", kurš pulcēja 16 komandas no trim dalībvalstīm. Sporta kolektīvi no Jelgavas, Līvbērzes, Garkalnes, Rīgas, Zeļenogradas, Kaļiņingradas un Šauļiem bija ieradušies cīnīties par godalgām trijās vecuma grupās, par godu Jelgavas regbija pamatlicējam Igoram Umeckim.

Komandas tika sadalītas trīs vecuma grupās, kur bija augsta konkurence katrā no tām. U11 vecuma grupā zelta godalgas ieguva mājinieki Regbija klubs "Mītava". Pie sudraba un bronzas godalgām tika viesi no Krievijas. U13 vecuma grupā par uzvarētājiem kļuva Kaļiņingradas apgabala sportisti, kuri finālā pieveica mūsu dienvidu kaimiņus no Šauļiem – Regbija klubu "BaltRex". Finālā par bronzu uzvaru svinēja mājinieki Regbija klubs "Mītava", kuri papildlaikā uzvarēja otro komandu no Šauļiem – SS "Klevas". Mazajā finālā par piekto vietu, par šķīvi uzvarēja SK "Imanta" klubs, kuri uzveica RFC "Livonia". U15 vecuma grupā pirmo vietu ieguva Šauļu regbisti no "BaltRex" kluba, otrie bija Kaļiņingradas apgabala sportisti, trešie mājinieki Regbija klubs "Mītava".

U11 labākais spēlētājs RK "Mītava" sastāvā – Ervīns Jēkabsons. U13 – Ēriks Miķelsons. U15 – Andris Buske.

RK "Mītava" direktors Dmitrijs Bondarenko:

"Esmu gandarīts par izdarīto, šodien pierādījām, ka regbijs Jelgavā sāk atdzimt, kā tas bija pirms divdesmit gadiem. Esam izveidojuši kolektīvu, interesantu kopumu, kuri ir tendēti uz savu bērnu attīstību, kluba attīstību un visa Jelgavas regbija popularizēšanu. Vēlos pateikties visiem vecākiem, šāda līmeņa turnīrs nebūtu iespējams bez vecāku līdzdalības. Paldies mūsu atbalstītājiem "Nākotne", par izsniegtajiem gaļas izstrādājumiem. Visiem organizētājiem, kuri ieguldīja milzīgu darbu. Es ceru, ka visi palika apmierināti un nākamajā gadā mēs pulcēsimies atkal, lai aizvadītu jau piekto pēc kārtas Mītava Cup."

RK "Mītava" galvenais treneris Roberts Bondarenko:

"Mūsu kluba spēlētāji ir lieli malači, viņi apzinājās, cik svarīgs mūsu klubam ir šis turnīrs. Visi spēlēja no sirds, vēlējās parādīt savu labāko spēli un daļēji mums tas iznāca. Protams, spēlē bija dažas nianses, kuras mani neapmierināja, bet uz kopējā fona, tas neizskatījās tik spilgti. Lielākais virzītājspēks bērniem bija uzvara, uzvarēt gribēja ikkatrs no komandas, kā arī cīnīties par medaļām. Manuprāt, šī gada laikā esam izpildījuši lielu darbu, ne tikai rezultātu ziņā, bet gan komandas kolektīva veidošanā. Varu noteikti pateikt, ka mūsu komandai ir raksturs, tas ir ļoti noderīgs regbija laukumā."

Jāpiebilst, ka sacensības kuplināja "Baltic Old Boys" spēle pret jelgavniekiem, Umecka audzēkņiem. Mačs noslēdzās ar pārliecinošu "Old Boys" uzvaru ar 45:7. Vienīgo piezemējumu Jelgavas komandai izdarīja Kristaps Bērziņš. Savukārt "Baltic Old Boys" komanda bija gandrīz vai optimālā sastāvā, un viņiem nebija problēmu aizvadīt divreiz 20 minūšu spēli ar pilnu spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!