Foto: Reuters/Scanpix
Itālijas futbola izlases uzbrucējs Mario Balotelli asi reaģējis uz līdzjutēju apvainojumiem, kas nākuši pār viņa galvu pēc komandas izstāšanās no Brazīlijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra.

Otrdien Itālijas izlase sacensības noslēdza ar pēdējās minūtēs piedzīvotu zaudējumu pret Urugvaju ar 0:1, kas tai liedzis izkļūt no D apakšgrupas. Itālijas izlase otrajā Pasaules kausa finālturnīrā pēc kārtas nav spējusi sasniegt astotdaļfinālu.

Balotelli, kura vecāki nāk no Ganas, pēdējās divās apakšgrupas spēlēs demonstrēja vāju sniegumu, par ko izpelnījies lielu līdzjutēju kritiku. Sociālajos medijos viens no populārākajiem ierakstiem apgalvo, ka allaž rezultatīvais uzbrucējs nemaz nav itālis, tāpēc viņam komandā nav vietas.

"Es esmu Mario Balotelli. Man ir 23 gadi, un es neesmu izvēlējies būt itālis. Esmu šeit dzimis un vienmēr dzīvojis. Šis turnīrs man nozīmēja daudz, tāpēc esmu par savu sniegumu vīlies un pats uz sevi ļoti dusmīgs," atbildi paudis pats Balotelli. "Jums taisnība, man vajadzēja gūt vārtus mačā pret Kostariku, bet ko tālāk? Neuzveliet uz mani visu vainu, jo komandai atdevu visus savus spēkus. Mana sirdsapziņa ir tīra. Esmu gatavs doties tālāk ar augstu paceltu galvu, lai kļūtu vēl labāks."

"Esmu lepns, ka ziedoju visu sevi savai valstij. Ja pat ir tā, kā jūs sakāt, ka es neesmu itālis, ziniet, ka Āfrikas cilvēki savējos nekad nepamet. Nekad," uzsver 23 gadus vecais uzbrucējs. "Šajā ziņā melnādainie, kā jūs mūs saucat, pārējiem ir gaismas gadus priekšā. Tas, ka kāds netrāpa vārtos vai tik daudz nespēj skriet, nav kauns. Kauns ir tas, par ko jūs runājat. Jūs patiešām sevi uzskatāt par īsteniem itāļiem?"

Balotelli arī iepriekš karjeras laikā bieži ir saskāries ar dažādiem rasistiskas dabas apvainojumiem. Vēl pirms šī turnīra Itālijas izlases atbalstītāji vienības pārbaudes spēlē tribīnēs bija izkāruši plakātu ar uzrakstu "Nē multikulturālai Itālijai".

Kā ziņots, pēc šajā turnīrā piedzīvotās neveiksmes par atkāpšanos no Itālijas izlases galvenā trenera amata paziņoja Čezāre Prandelli. Zīmīgi, ka 56 gadus vecais speciālists vien maijā pagarināja līgumu ar Itālijas valstsvienību uz diviem gadiem.

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos ilgs līdz 13.jūlijam. Izslēgšanas turnīrs startēs 28.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!