Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules kausa izcīņā futbolā ceturtdaļfinālā pirmo reizi vēsturē sestdien iekļuva Kolumbijas futbola izlase, kas ar 2:0 (1:0) pieveica citu Dienvidamerikas pārstāvi - Urugvaju.

Tagad ceturtdaļfinālā Kolumbija 4.jūlijā tiksies ar mājiniecu Brazīliju, kas dramatiskā cīņā pieveica Čīli.

Komandas diezgan asi iesāka spēli, un jau pirmajās minūtēs galvenajam tiesnesim Bjornam Kuipersam nācās mierināt spēlētājus ar mutiskiem aizrādījumiem. Turpinājumā liels pārsvars bija Kolumbijai, kas gan bīstamus momentus neizveidoja. Savukārt Urugvaja, spēlējot bez sava diskvalificētā "košanas meistara" Luisa Suaresa, sākumā izskatījās diezgan nevarīga.

$d_id=98; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Spēles ritējums pirmajā puslaikā būtiski izmainījās 28.minūtē pēc Kolumbijas vārtu guvuma. Netālu no soda laukuma piespēli saņēma Hamess Rodrigess, kurš bumbu uztvēra uz krūtīm un uzreiz ar kreiso kāju raidīja to zem vārtu pārliktņa. Turpinājumā komandas daudz aktīvāk metās uzbrukumā, bet 38.minūtē savu meistarību nācās rādīt Kolumbijas vārtsargam Davidam Ospinam, kurš teicami atvairīja Alvaro Gonsalesa sitienu.

Otrā puslaika sākumā Urugvaja centās pārņemt iniciatīvu, bet nesekmīgi. Savukārt kolumbiešu uzbrukumi bija bīstami, un 50.minūtē Kolumbija dubultoja pārsvaru. Pēc centrējuma no kreisās malas uz tālo stabu Huans Giljermo Kvadrado ar galvu "nometa" bumbu pa sitienam Rodrigesam, kurš bija otro reizi precīzs mačā.

Pēc otrajiem gūtajiem vārtiem iniciatīvu pilnībā pārņēma Urugvaja, bet Kolumbija visus spēkus koncentrēja disciplinētai spēlei un drošai aizsardzībai. 64.minūtē laba iespēja bija Urugvajas futbolistam Kristianam Rodrigesam, bet viņa spēcīgo sitienu fantastiskā lēcienā atvairīja Ospina. Turpinājumā Ospinam daudz nācās "svīst", jo urugvajieši centās izmantot katru mazāko iespēju sitienam. Pēdējās minūtēs Urugvajas uzbrukumi bija haotiski, un ar tiem viegli galā tika Kolumbijas futbolisti, pirmo reizi karjerā sev nodrošinot iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!