Foto: Publicitātes foto
Sākusies pieteikšanās Latvijā lielākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm "ZZ Čempionātam 2016", informē rīkotāji, kas no pirmdienas, 7.marta, gaida pieteikumus no visām valsts pilsētām - sākot ar Rīgu līdz Liepājai un Krāslavai.

Kas skolēniem ar viņu skolotājiem ir jādara, lai varētu pieteikties? Jau desmito gadu "ZZ Čempionāts" izdomā arvien jaunus un aizraujošus mājasdarbus, kuri arī kalpo kā atslēga uz pusfināliem. Jubilejas desmitajās spēlēs klases sagaida īpašs uzdevums "Viens no miljona". Tieši viens no miljona, jo šo gadu laikā "ZZ Čempionāts" ir pulcējis ap 1 000 000 skolēnu un viņu vecāku, skolotāju un skolas direktoru, organizatoru un atbalstītāju. Katrs no šī miljona ir ar kaut ko īpašs, katram ir savi talanti un individualitāte, kas skolēniem arī būs jāparāda mājasdarbā.

"Viens no miljona" mājasdarbs sastāv no trim uzdevumiem – unikālie apraksti, kopīga fotogrāfija un atbalstītāju miljons.

Pirmajā uzdevumā skolēniem ir jāuzraksta visi komandas dalībnieki, katram norādot tā unikālās īpašības vai lomu komandā. No uzdevuma nav jābaidās, ja neesi izcils mūziķis vai nevari iemest grozā no 20 metru attāluma, mūsu unikalitāte izpaužas arī mazās ikdienas lietās – komunikāciju prasmē, humora izjūtā, izturībā vai arī plašās zināšanās par vēsturi vai sportu.

Pildot otro uzdevumu, katrai komandai jāizveido izcila un neatkārtojama bilde, kur katram jāattēlo sava unikalitāte, kas aprakstīta pirmīt. Aicinām skolēnus būt radošiem un likt lietā visu, kas ienāk prātā. Kopīgajai fotogrāfijai obligāti jāpievieno: skola un klase; komandas nosaukums; komandas vēstījums, ko visai klasei nozīmē "ZZ Čempionāts". Vēstījumam nav jābūt garākam par Twitter ierakstu – 140 rakstu zīmēm.

Visbeidzot, pēdējais un vispatīkamākais uzdevums ir "Atbalstītāju miljons". Komandai jānorāda visi cilvēki, kuri to atbalsta no paša ceļa sākuma līdz pat finālam. Skolotājus, kas brauc kopā ar komandu, mammas un vecmammas, kuras gatavo gardos našķus ceļam, tēvus, kuri dod padomus.

"ZZ Čempionāta 2016" pusfināls tikai mājasdarba attālumā! Rīkotāji gaida komandu unikālos pieteikumus līdz 8. aprīlim sacensību mājaslapā http://zzcempionats.zeltazivtina.lv/

Latvijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles "ZZ Čempionāta" galvenais mērķis ir popularizēt fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu bērnu un jauniešu vidū, kā arī mudināt skolēnus uz savstarpējo sadarbību, cieņu un saliedētību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!