Foto: AFP/Scanpix

Šovasar Latvijas basketbola izlasei cīņās olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā nevarēs palīdzēt arī Spānijas kluba "Laboral Kutxa" spēlētājs Dāvis Bertāns, informē Latvijas Basketbola savienība.

"Ceturtdien piezvanīja Dāvis Bertāns informējot, ka šovasar izlasei palīdzēt tomēr nevarēs," LBS mājas lapā citēts izlases trenerus Ainars Bagatskis. "Vēl nav zināms, kad viņam beigsies sezona Spānijā, pēc kuras, ņemot vērā savainojumu vēsturi, noteikti vajadzīgas vismaz divas nedēļas atpūtai. Tas nozīmē, ka mums Dāvis varētu pievienoties ne ātrāk kā nedēļu pirms olimpiskās kvalifikācijas, kad vairs nebūs laiks ne kārtīgi sagatavoties, ne iejusties komandā. Labi, ka spēlētājs pats laikus apzinās savas iespējas un informē par lēmumu."

Kā zināms, jau iepriekš par nepievienošanos Latvijas izlasei paziņoja vienīgais latviešu spēlētājs Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) Kristaps Porziņģis.

Latvijas vīriešu valstsvienība piektdien, 10. jūnijā, aizvadīja pēdējo nodarbību Valmieras treniņnometnē. "Spēlētāji pēc sezonas bija ļoti dažādā funkcionālā un psiholoģiskā stāvoklī, tāpēc pirmais uzdevums bija atsvaidzināt emocijas. Tas ir izdevies," galvenais treneris Ainars Bagatskis ir apmierināts ar pirmo darba cēlienu. ""Kā jau bija gaidīts, spēlētāju fizisko formu un noskaņojumu bija ietekmējusi klubu sezonas izskaņa, kas dažiem bija veiksmīga, bet citiem atstāja mieles. Mēģinājām atsvaidzināt emocijas, un pēdējās nodarbības rāda, ka viss virzās uz labo pusi."

"Vēlēšanās trenēties ir liela, spēlētāji nežēloja ne sevi, ne partnerus, un šobrīd tas ir galvenais. Mums visiem olimpiskā kvalifikācija ir jauns izaicinājums, tāpēc neviens nav papildus jāmotivē," norāda treneris.

Pirmdien, 13. jūnijā, komanda 14 spēlētāju sastāvā dosies uz divām pārbaudes spēlēm ar Francijas izlasi. Komanda gatavojas olimpiskajām kvalifikācijas turnīram, kas no 4. līdz 9. jūlijam risināsies Belgradā.

"Divās spēles ar Francijas izlasi atsvaidzināsim basketbola garšu un iezīmēsim neoficiālo rangu tabulu pozīcijās, kurās ir konkurence uz vietu komandas divpadsmitniekā," saka Bagatskis.

Spēles ar Francijas izlasi 15. un 16.jūnijā notiks Po. Pēc atgriešanās komanda dosies uz treniņnometni Liepājā, kur 22. jūnijā spēlēs ar Tunisijas izlasi. Pēdējās divas pārbaudes spēles notiks "Arēnā Rīga": 27. jūnijā ar Jaunzēlandes komandu, 28.jūnijā - ar Irānas izlasi. Visi Latvijas komandas pretinieki arī gatavojas olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem, taču spēlēs citās grupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!