Foto: DELFI
Japānas basketbola izlases galvenais treneris Kendži Hasegava uzskata, ka Latvijas izlases stiprās puses ir komandas spēle un agresivitāte laukumā.

Japānas izlase, gatavojoties Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajai spēlei, svētdien aizvadīja pusotru stundu garu treniņu pēc kura Hasegava dalījās iespaidos par Latvijas valstsvienību.

"Latvijas izlasi vēroju no 2013. gada Eiropas čempionāta. Tā demonstrē ļoti labu komandas spēli un darbojas agresīvi," žurnālistiem sacīja Japānas izlases galvenais treneris. "Jebkurai komandai, kas šeit ieradusies, ir mērķis aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm. Tas nebūs viegls uzdevums. Mums tagad jākoncentrējas uz to, lai izcīnītu vienu uzvaru."

"Mēs spēlējam kā komanda, un es domāju, ka mūsu stiprā puse metieni no distances, jo varam uzbrukt grozam ar labu procentu. Mums bija ļoti maz laika, lai sagatavos turnīram, taču esmu apmierināts ar padarīto darbu," turpināja speciālists.

Japānas izlases treneris nevēlējās atklāt savas komandas spēles plānu pirmdienas mačam pret Latvijas izlasi, jokodams sakot, ka viņi neko īpašu nav sagatavojuši. No Latvijas izlases spēlētājiem viņš izcēla Jānis Strēlnieku un Dairi Bertānu.

Viens no potenciālajiem Japānas izlases līderiem varētu būt uzbrucējs Juta Vatanabe, kurš spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijā (NCAA), pārstāvot Džordža Vašingtona universitātes komandu "Colonials". Tur viņš vidēji izcēlās ar 8,4 punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

"Latvijas izlasei ir gari un meistarīgi spēlētāji, un mēs esam gatavi mačam pret viņiem," žurnālistiem sacīja Vatanabe.

Pārbaudes spēlē pret Francijas izlasi Japāna piedzīvoja zaudējumu, tomēr viņi bija labāki cīņā par atlēkušajām bumbām, lai arī komandā nav izteiktu garo spēlētāju.

"Treneris mums saka, lai arī neesam gari un ļoti atlētiski, mēs varam uzvarēt cīņā par atlēkušajām bumbām. Pirmdien mēs mēģināsim izdarīt to pašu. Visiem spēlētājiem ir jāatbloķē savi pretspēlētāji un agresīvi jācīnās par bumbām," skaidroja Vatanabe, kuram šī būs debija izlasē oficiālajā turnīrā. "Tas man nozīmē ļoti daudz. Šis ir liels turnīrs, jo mums bieži negadās iespējas spēlēt pret ļoti labām komandām, tāpēc esmu par to sajūsmināts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!