Foto: F64

Latvijas basketbola izlase ieradusies Belgradā, kur pirmdien sāksies Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs. Valstsvienības debitanti Anžejs Pasečņiks un Ojārs Siliņš atzina, ka sajūtas pirms pirmās oficiālās spēles izlasē ir īpašas.

Latvijai turnīrs pirmdien, 4. jūlijā, sāksies ar cīņu pret Japānas valstsvienību, bet pēc tam 5. jūlijā apakšgrupas spēlē būs jāspēkojas ar Čehijas izlasi.

"Neliels satraukums, protams, pirms turnīra ir, bet es labi iejustos izlasē, jo visi komandas biedri ir forši. Varbūt zemapziņā izjūtu spiedienu, bet cenšos tam nepievērst uzmanību. Fokusējos uz spēli un laukumā viss satraukums pazudīs," portālam "Delfi" skaidroja Pasečņiks.

Savukārt Siliņš stāstīja, ka viņš priecājas par to, ka beidzot izdosies spēlēt pieaugušo valstsvienībā: "Protams, ka pirms debijas izlasē ir īpašākas sajūtas. Patīkami būs debitēt lielajā izlasē, jo spēlēšana šeit vienmēr ir bijis mans mērķis. Man patika spēlēt jauniešu izlasēs, un šeit arī ir ļoti patīkama gaisotne."

Siliņam sezona Itālijā sanāca gara, jo viņš ar Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" komandu spēlēja finālsērijā, kur nācās samierināties ar sudraba medaļām.

"Man vienkārši bija jāturpina saglabāt formu. Protams, ka pēc sezonas nogurums bija sakrājies, bet varbūt tā ir arī vienkāršāk. Varēju turpināt strādāt, jo nekas daudz no fiziskās kondīcijas pēc sezonas nebija pazaudēts. Divas nedēļas sanāca patrenēties kopā ar izlasi, un viss ir kārtībā," sacīja basketbolists.

Savukārt Pasečņiks pēc sezonas Spānijas komandā Grankanārijas "Herbalife" pārsteidzis ar to, kā viņš uzlabojis savu fizisko kondīciju. Arī pats spēlētājs uzsver, ka laukumā jūtas labāk.

"Es jūtos fiziski spēcīgāks. Laukumā varu droši nospēlēt 15 līdz 20 minūtes, tagad nav tā, ka pēc piecām minūtēm prasīšu maiņu. Protams, elpu aizsitīs ciet, bet tas nav tā, kā bija agrāk," sacīja talantīgais centra spēlētājs.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc pārbaudes spēles ar Jaunzēlandes komandu sacīja, kas Siliņam vairāk ir jāuzņemas iniciatīva laukumā, jo viņš var darīt vairāk nekā līdz šim klubā. Izskatās, ka pats basketbolists to sadzirdējis un ir apņēmības pilns izpildīt trenera norādījumus.

"Treneris grib, lai esmu agresīvs, izmantoju savas iespējas uzbrukumā un lai daru to, ko esmu darījis pēdējos gados. Jāmēģina būt pēc iespējas efektīvākam. Komandā ir spēlētāji, kas vairāk met, kas vairāk dara "melno darbu – domāju, ka lomas šeit ir ļoti labi sadalījušās," sacīja Siliņš.

Latvijas izlase šobrīd koncentrējas tikai pirmajai spēlei pret Japānas izlasi, bet par nākamo spēli domās tikai pēc tam. " Japānas izlasē spēlētāji ir augumā mazi un ātri, viņiem ir ļoti labs metiens no distances. Jāfokusējas uz to, kā nosegt viņu metējus," sacīja Pasečņiks. "Personīgos mērķus neesmu izvirzījis. Gribu palīdzēt komandai uzvarēt un nospēlēt labi sev atvēlētās minūtes."

Pirmdien, 4.jūlijā, plkst. 19:00 Latvija aizvadīs olimpiskā kvalifikācijas turnīra pirmo spēli ar Japānas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!