Foto: F64

Latvijas basketbola izlases līderis Dairis Bertāns pēc pēdējās pārbaudes spēles pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra Belgradā atzina, ka komanda ir labi sagatavojusies pirmajam mačam pret Japānu.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase otrdien gatavošanos kvalifikācijas turnīram noslēdza ar graujošu uzvaru pār Irānu. Dienu iepriekš Latvija ļoti pārliecinoši pieveica arī Jaunzēlandi. 4. jūlijā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvija tiksies ar Japānu.

"Šajās divās spēlēs pretinieks nebija mūsu līmeņa, bet stila ziņā tās bija līdzīgas Japānai," otrdien pēcspēles preses konferencē sacīja Bertāns. "Paši redzējām, kā mums jāspēlē, lai uzvarētu japāņus."

Lai arī Latvijas izlase spēlē pret Irānu ātri ieguva drošu pārsvaru, tomēr spēlētāji turpināja spēlēt ar pilnu atdevi. "Prieks, ka cīnījāmies par katru bumbu līdz spēles pēdējai sekundei, neraugoties uz rezultātu," noslēgumā sacīja Bertāns.

Kā ziņots, kā pēdējie no Latvijas izlases tika atskaitīti Rolands Šmits un Žanis Peiners, līdz ar to kļūstot zināmam galīgajam sastāvam turnīram Belgradā.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Belgradā pirmajā posmā Latvijas komanda spēlēs ar Japānas (4. jūlijā plkst. 19) un Čehijas (5.jūlijā plkst. 22) izlasēm. Apakšgrupas divas labākās komandas 8. jūlijā pusfinālā spēlēs ar kādu no otrās apakšgrupas komandām (Angola, Puertoriko un Serbija). 9.jūlijā – finālspēle, kuras uzvarētāji brauks uz Rio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!