Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlase otrdien, 5. jūlijā, Belgradā savā otrajā spēlē Rio olimpisko spēļu kvalifikācijā smagā cīņā ar 71:59 uzvarēja Čehijas valstsvienību, tādējādi revanšējoties par neveiksmi cīņā par septīto vietu "Eurobasket 2015".

Latvija līdz ar to nodrošināja sev pirmo vietu Belgradas turnīra B grupā, kas, visticamāk, ļaus izvairīties no pusfināla cīņas pret mājinieci Serbiju. Latvijai tagad piektdien, 8. jūlijā, nāksies spēkoties ar A grupas otro spēcīgāko vienību, kas, visticamāk, būs Puertoriko.

Latvijas izlases rindās atkal rezultatīvākais bija Dairis Bertāns, kurš guva 18 punktus, 13 punktus guva Jānis Timma, bet 11 punktus - Jānis Strēlnieks. Čehijai rezultatīvākie bija Jans Veselijs un Bleiks Šilbs, kuri katrs guva pa 10 punktiem.

Latvijas izlasei spēles sākums izvērtās diezgan neveiksmīgs, nonākot iedzinējos ar 2:9. Arī turpinājumā bija problēmas ar metiena realizāciju, tomēr izdevās nepieļaut čehiem vēl vairāk atrauties. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 13:20, bet pēc tam latvieši veica deviņu punktu izrāvienu, izvirzoties vadībā. Pirmā puslaika izskaņā komandas spēkojās ļoti līdzīgi, un Latvija atradās minimālā vadībā (31:30).

Trešās ceturtdaļas sākumā Latvija panāca 36:32, bet pēc tam vienā uzbrukumā latviešu basketbolisti nopelnīja piecas piezīmes pēc kārtas, kas palīdzēja čehiem panākt izlīdzinājumu (41:41). Ceturkšņa beigu daļā Latvija atkal veica nelielu izrāvienu, panākot astoņu punktu pārsvaru, taču ceturtdaļa noslēdzās ar 51:46.

Čehiem padevās veiksmīgāks noslēdzošās ceturtdaļas sākums, atgūstot vadību (53:52), bet Bertāns uzreiz atguva vadību. Čehijas spēlētāji sāka zaudēt savaldīšanos saspringtajā cīņā, kas Latvijai ļāva gūt punktus no soda metienu līnijas. Mirkli vēlāk rezultāts jau bija 63:53 Latvijas labā, un šo pārsvaru izdevās nosargāt līdz spēles beigām.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Čehijas spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!