Latvijas basketbola izlasei piektdien, 8.jūlijā, Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā būs jātiekas ar Puertoriko valstsvienību, bet latviešu garajiem spēlētājiem nāksies spēkoties ar 222 centimetrus garo Pīteru Ramosu.

Latvijas un Puertoriko izlases mačs Belgradā notiekošajā Rio kvalifikācijā sāksies pulksten .

Latvijas izlasē garākais spēlētājs ir Anžejs Pasečņiks, kura augums ir 215 centimetri, tomēr šoreiz viņš nonācis sev neierastā situācijā, kad jāspēlē pret spēlētāju, kurš ir par viņu garāks.

"Viņš vispār ir viens no lielākajiem cilvēkiem, kādu esmu redzējis. Bija atgadījums viesnīcā, kad mēs ar Aigaru Šķēli braucām liftā, bet saspiedām nepareizās pogas un aizbraucām uz nepareizo stāvu. Tas "džeks" iekāpa liftā pie mums, sākumā sabijos un ielīdu stūrī," jokojot teica Pasečņiks. "Protams, ka laukumā man nebūs nekādas bailes. Darīšu visu, kas man jādara. Ja vajadzēs, es viņu arī sitīšu."

Pirms vakarā notiekošās spēles Latvijas izlase veica ierastu gatavošanos, atkārtojot pretinieku kombinācijas un savu spēles plānu.

"Pirms spēles paskatījāmies video, individuāli sagatavojāmies cīņai pret pretspēlētājiem un izgājām cauri viņu kombinācijām. Esam gatavi spēlei pret viņiem. Zinām, ko viņi darīs, un zinām, kas mums jādara," pēc rīta treniņa sacīja Pasečņiks.

Pasečņiks ļoti patīkami iepriecinājis ar savu sniegumu kvalifikācijas turnīrā, veiksmīgi aizvadot sev atvēlētās minūtes laukumā. "Esmu ļoti labi iejuties komandā, un laukumā nav nekādu problēmu. Katrā spēlē es izdaru, cik vien varu," noslēgumā pauda spēlētājs.

Rio kvalifikācijas otrajā pusfinālā tiksies Serbijas un Čehijas valstsvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!