Foto: Reuters/Scanpix
Ugunsgrēka evakuācijas laikā Riodežaneiro olimpiskajā ciematā apzagti Austrālijas komandas sportisti, ziņo ārzemju mediji.

Austrāliešu sportistiem no dzīvokļiem izzagti trīs portatīvie datori un apģērbs, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Apmēram 100 sportistu un apkalpojošā personāla aizvadītās nedēļas nogalē tika evakuēti, kad ēkas pagrabā autostāvvietā aizdegās atkritumu urna. Ugunsgrēka signalizācija neieslēdzās, dūmus un deguma smaku ievēroja paši iemītnieki.

"Mums pazuduši krekli un vairāki laptopi - viens no piektā stāva apartamentiem, kur dzīvo riteņbraucēji, un viens no biroja zemāk," atklājis Austrālijas Olimpiskās komitejas (AOK) preses sekretārs Maiks Tankreds.

Pagaidām netiek atklāts, kā dēļ izcēlās ugunsgrēks, taču tiek pieļauts, ka atkritumu urna aizdegusies no cigaretes, smēķējot kādam no strādniekiem, kas atradies pagrabā, lai gan olimpiskais ciemats ir nesmēķētāju zona. Tāpat tiek uzskatīts, ka šie strādnieki arī izslēguši signalizāciju, kamēr uzkopuši stāvvietu.

"Mums nebija paziņots, ka signalizācija ir izslēgta, tāpēc par ugunsgrēku nojautām pēc dūmiem gaiteņos un kāpnēs," skaidro Austrālijas olimpiskās komandas vadītāja Kitija Čillere. "Tas ir absolūti nepieņemami."

Notikušo izmeklēs gan AOK, gan Riodežaneiro spēļu rīkotāji.

Kā ziņojām, austrāliešu sportisti pēc ievākšanās olimpiskajā ciematā pamatīgi nokritizēja sadzīves apstākļus, un Riodežaneiro pilsētas mērs Eduardo Paešs pajokoja, ka viņiem ir vajadzīgi tikai ķenguri, lai justos labi, taču pēc tam mērs tikās ar Austrālijas delegāciju un atvainojās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!