Foto: AP/Scanpix
Lielbritānijas, Francijas un Nīderlandes airētāji piektdien papildinājuši savu valstu zelta medaļu krājumu Rio.

Pirmās finālsacensības aizvadīja sievietes vieglsvara divniekos, un šajās sacensībās triumfēja holandietes Ilze Paulsa un Maike Deda. Viņas visai pārliecinoši pārspēja kanādietes Lindseju Dženriču un Patrīciju Obī. Bronzas medaļas tika ķīnietēm Venji Huanai un Feihonai Panai.

Sīva cīņa par medaļām bija vīriešiem vieglsvara divniekos - labāko trijnieks finišēja 0,69 sekunžu intervālā. Zelts tika francūžiem Pjēram Uīnam un Žeremijam Azū, kuri 0,53 sekundēm apsteidza brāļus Geriju un Polu O'Donovanu no Īrijas, kuri savukārt par 0,16 sekundēm pārspēja norvēģus Kristoferu Brunu un Āri Strandli.

Sacensības turpinājās ar pārairu divniekiem sievietēm, un šajā disciplīnā uzvaru izcīnīja Lielbritānijas airētājas Helēna Glovere un Hezere Staninga, kuras pārliecinoši uzvarēja jaunzēlandietes Ženevjevu Bērentu un Rebeku Skounu. Bronzas medaļas ieguva dānietes Hedviga Rasmusena un Anne Andersena.

Vēl vienu zelta medaļu airēšanā Lielbritānijai sagādāja vīriešu bezstūrmaņa četrinieku ekipāža, kas finālā pārspēja Austrāliju un Itāliju, kuras attiecīgi ieguva sudrabu un bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!