Foto: AFP/Scanpix
Latvijas kārtslēcējam Paulam Pujātam olimpiskajā finālā neizdevās trijos mēģinājumos pārvarēt starta augstumu - 5,50 metrus - un līdz ar to Riodežaneiro spēles viņš noslēdza 12. vietā. Tikmēr sensacionāli par olimpisko čempionu kļuva brazīlietis Tjagu da Silva.

Kārtslēkšanas sacensības pirmdien sākās divreiz - pirmo lēcienu laikā sākās ļoti spēcīgs lietus un pirmie trīs sportisti palika bez rezultāta. Lietum nepārejot, tiesneši nolēma sacensības apturēt. Kad sektors jau bija pietiekami sauss, lēkšana atsākās, bet pirmie mēģinājumi tika anulēti.

Paulam Pujātam, kurš olimpiskajā finālā iekļuva visai negaidīti, sākuma augstums nepakļāvās un viņš no sacīkstēm izstājās pirmais, līdz ar to ieņemot 12. vietu olimpiādē.

Kārtslēkšanas fināls izvērtās ļoti dramatisks. Galvenais favorīts Reno Lavilenī no Francijas sacensības sāka no 5,75 metru augstuma. Francūzis visus mēģinājumus līdz 5,98 pārlēca ar pirmo mēģinājumu, sasniedzot jaunu olimpisko rekordu.

Tikmēr da Silva sacensības sāka ar 5,65 metriem, un viņš veiksmīga tika galā ar nākamajiem augstumiem. Pēc tam, kad Lavilenī sasniedza olimpisko rekordu, brazīlietis izlēma riskēt, izvēloties augstumu 6,03 metri. Viņš ar otro mēģinājumu to pārlēca, savu personisko rekordu labojot par 10 centimetriem un labojot olimpisko rekordu. Tikmēr Lavilenī ar šo augstumu netika galā, bet pēdējā mēģinājumā francūzietim neizdevās pārlēkt 6,08 metrus.

Līdz ar to zelts da Silvam, sudrabs – Lavilenī, bet bronzas medaļu ieguva amerikānis Sems Kendrikss, kura rezultāts bija 5,85 metri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!