Foto: AFP/Scanpix
Francijas futbola izlasei nevajadzētu visu atlikt uz pēdējo brīdi, bet gan uzvaras nodrošināt ātrāk, izcēla komandas galvenais treneris Didjē Dešāns, kurš tik un tā bija apmierināts ar komandas veikumu Eiropas čempionāta ievadā.

Francija trešdien A apakšgrupas otrajā spēlē ar 2:0 pārspēja Albāniju, kā pirmā nodrošinot sev vietu savās mājās notiekošā Eiropas čempionāta finālturnīra izslēgšanas turnīrā. Mājinieki uzvaru sev nodrošināja vien pašās spēles beigās, kad pa vārtiem guva Antuāns Grīzmans un Dimitrī Pajē.

"Mums tas sāk kļūt par ieradumu, būtu labāk uzvaru nodrošināt nedaudz ātrāk," pēc spēles pauda Dešāns, kurš vienu no Spānijas kluba Madrides "Atletico" līderiem Grīzmanu laukumā laida vien otrajā puslaikā. "Viņam bija aizņemta sezona, un mums jāaizvada trīs spēles deviņās dienās, turklāt Antuāns nospēlēja 60 minūtes pirmajā mačā pret Rumāniju. Bija cilvēki, kuri šaubījās par Grīzmana spējām, taču kārtējo reizi viņš parādīja, uz ko ir spējīgs."

Ar sešiem punktiem divās spēlēs Francija ir nodrošinājusi sev izkļūšanu no A apakšgrupas un tikusi pie vietas izslēgšanas turnīrā.

"Mums ir seši punkti, un esam kvalificējušies izslēgšanas turnīram. Nenoliedzami, bija kļūdas, taču kopumā esmu apmierināts," izteicās Dešāns.

Tikmēr Albānijas valstsvienības galvenais treneris itālis Džanni de Biasi pauda lepnumu par viņa vadīto komandu.

"Mana komanda cīnījās līdz pat beigām, turklāt nebija tā, ka visu laiku aizsargājāmies. Pirmajā puslaikā un otrā puslaika sākumā mums bija iespējas gūt vārtus. Tomēr, ja neiesitīsi, augstus rezultātus nesasniegsi. Spēli pret Franciju aizvadījām labi," uzskata Itālijas speciālists. "Mēs nākamajā mačā varam uzvarēt Rumāniju, lai iegūtu ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. Mums jāizmanto tās iespējas, kuras iepriekš neizmantojām."

Pēc divām kārtām tagad Francijai ir seši punkti, kamēr četri ir Šveicei. Savukārt vienu punktu guvusi Rumānija, kamēr Albānija pašlaik ir bez punktiem.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!