Foto: AFP/Scanpix/LETA

Argentīnas futbola izlase pēc triumfa Pasaules kausā otrdien agri no rīta atgriezās dzimtenē, kur otrdiena oficiāli pasludināta par brīvdienu.

Lidmašīna ar Argentīnas futbolistiem Buenosairesā piezemējās otrdien agri no rīta pēc vietējā laika. Kā pirmais no lidmašīna izkāpa Argentīnas izlases kapteinis un Pasaules kausa vērtīgākais spēlētājs Lionels Mesi, rokās turot prestižo trofeju. Argentīnas izlases futbolisti un treneri pēc tam kāpa atvērtā autobusā, lai dotos nelielā svētku parādē. Jau uzreiz pēc lidostas teritorijas atstāšanas autobusu ielenca fanu pūlis, un svinīgā parāde policijas eskorta pavadībā lēnām spēja virzīties uz priekšu.

Lai gan Argentīnas izlase ceļā no Kataras bija pavadījusi vairākas stundas, futbolistiem joprojām bija līksms prāts. Gaviles kulmināciju sasniegs otrdienas dienas vidū pēc vietējā laika, jo 20. decembris valstī pasludināts par oficiālo brīvdienu.

Pēc nelielās parādes Argentīnas izlase devās uz valstsvienības treniņbāzi, kur pavadīs nakti un atgūs spēkus. Argentīnas Futbola federācija (AFF) paziņoja, ka oficiālās svinības risināsies Buenosairesas centrā Republikas laukumā pie labi zināmā Obeliska, kas celts 1936. gadā par godu pilsētas 400. gadadienai.

Argentīnas izlases kapteinis Mesi pēc Pasaules kausa izcīnīšanas medijiem izteicās, ka gribētu būt Buenosairesā triumfā brīdī, lai pats izjustu, kā trako argentīnieši futbolā. "Gribu, lai viņi pagaida mani. Nespēju sagaidīt, kad būšu tur un kopā varēšu baudīt priekus."

Argentīnas futbolisti svētdien, 18. decembrī, trešo reizi šī sporta vēsturē izcīnīja prestižo Pasaules kausu, finālā dramatiskā cīņā pēcspēles sitienos pieveicot Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!