Foto: F64

Trešdien pie Brīvības pieminekļa notikušajā Latvijas čempionāta 3x3 basketbolā prezentācijā Rīgas mērs Nils Ušakovs, piespēlējot bumbu basketbola spēlētājam, veica pirmo iemetienu tur novietotajā basketbola grozā, atklājot pieteikšanos Latvijas čempionātam 3x3 basketbolā. Svinīgais iemetiens Rīgas mēram izdevās vien ar ceturto reizi.

Prezentācijā piedalījās arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) vadītājs Valdis Voins un AS "Delfi" vadītājs Arnis Ozols.

Voins prezentācijā norādīja, ka čempioni izcīnīs arī ceļazīmes uz FIBA 3x3 basketbola pasaules čempionātu Atēnās un 3x3 pasaules U18 čempionātu Seviljā. "Jaunieši, kas nodarbojas ar sportu, visvairāk spēlē tieši basketbolu, tādējādi, atļaujot čempionātu rīkot pie pieminekļa, mēs varam veicināt veselīgu dzīvesveidu," skaidroja Rīgas mērs.


FIBA priekšnoteikums čempionātam ir publiska un visiem pieejama norises vieta, lai jebkurš interesents varētu pieteikties un piedalīties čempionātā. Voins norādīja, ka tā ir papildus iespēja mazajām valstīm, kurām ir grūti ar spēcīgiem spēlētājiem noorganizēt pilnas basketbola komandas. Arī Ozols skaidroja, ka tā ir iespēja jebkuram entuziastam atnākt un apliecināt savas spējas. Tāpat viņš uzsvēra, ka, pateicoties FIBA atbalstam, Latvijas čempionātam būs tāds tehniskais aprīkojums, kāds Latvijā vēl nav redzēts.

Pasākuma organizatori ir uzaicinājuši arī Latvijas basketbola līgas (LBL) komandas piedalīties 3x3 basketbola čempionātā, jo ir ieinteresēti uz pasaules čempionātu aizsūtīt spēcīgākos Latvijas basketbola spēlētājus.

Iepriekšējo gadu FIBA 3x3 basketbola sacensības bildēs:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!