Foto: F64
Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) piešķirs sodu Latvijas izlases basketbolistam Kasparam Kambalam par iesišanu ar elkoni Vācijas nacionālās valstsvienības spēlētājam Stefanam Hamanam, ziņo Vācijas interneta mediji.

Kā ziņots Latvijas izlase trešdien ar rezultātu 68:62 uzvarēja Vāciju Eiropas čempionāta priekšsacīkšu turnīra B apakšgrupas noslēdzošajā mačā, taču ar to nepietika, lai kvalificētos turnīra nākamajai stadijai.

Incidents notika uzreiz pēc mača beigām, kā rezultātā vācu basketbolistam Hamans tika nogādāts zobārstniecības klīnikā. Tāpat spēlē ar Latviju traumēts tika cits Vācijas izlases pārstāvi Patriks Femerlings, kuram pēc sadursmes ar Andri Biedriņu pārsists deguns. Tiesa, abiem spēlētājiem gūtie savainojumi nebūs šķērslis turpināt dalību Eiropas čempionātā.

FIBA lēmuma pieņemšanā par soda apmēru 30 gadus vecajam Latvijas basketbolistam pagaidām nesteidzas, jo Latvijas izlase jau ir izstājusies no Eiropas čempionāta. Plānots, ka soda sankciju apmērs Kambalam tiks paziņots līdz sestdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!