Ar 17 spēlētājiem Rīgas "Dinamo" būs viskuplāk pārstāvētais klubs olimpiskajā hokeja turnīrā, par vienu personu pārspējot 2009. gada pasaules čempionāta rekordu, liecina komandu pieteikumi.

Līdz otrdienas pusdienlaikam pēc Latvijas laika septiņas no 12 komandām jau oficiāli reģistrējušas visus 20 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus. Čehijai, Slovākijai un Norvēģijai brīva vēl viena vieta, Vācijai - trīs, bet Zviedrijai - piecas, taču tas vairs reāli nevar pārspēt Rīgas "Dinamo" skaitļus.

16 spēlētāji, viņu vidū arī vārtsargs Sergejs Naumovs, pieteikti kā "Dinamo" spēlētāji Latvijas, bet Marsels Hosa - Slovākijas izlasē. Reāli Naumovs šajā sezonā nav bijis "Dinamo" pieteikumā nevienā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, bet Ervīns Muštukovs šajā komandā nav spēlējis ne sekundi.

Trīspadsmit hokejisti pārstāvēs Minskas "Dinamo", bet pa astoņiem spēlētājiem nāk no Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem Anaheimas "Ducks" un Sanhosē "Sharks". No KHL kluba Ufas "Salavat Julajev" ir septiņi spēlētāji. No Rietumeiropas kuplākā pārstāvniecība ir "Farjestads BK" no Zviedrijas pilsētas Karlstades.

2009. gada pasaules čempionātā Šveicē no Rīgas "Dinamo" bija 16 spēlētāji triju valstu izlasēs, arī vārtsargs Martins Pruseks Čehijas valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!