Foto: AFP/Scanpix
103 gadus vecais japānis Hidekiči Mijazaki, kam pieder pasaules rekords 100 metru sprintā simtgadniekiem - 29,83 sekundes, ir izaicinājis planētas ātrāko cilvēku, jamaikieti Useinu Boltu, ziņo "Yahoo!".

"Man patiktu sacensties ar Boltu - lai iet!" izspūris pēc skrējiena Japānas "Masters Atletics" sacensībās Kioto, izteicās Mijazaki. Šajās sacensībās, kas risinājās lielā karstumā, viņš sprinta distanci veica 38,35 sekundēs, vairāk kā 20 sekundes atpaliekot no uzvarētāja Jošio Kitas, kurš gan varētu būt Mijazakas dēls, jo ir "tikai" 82 gadus vecs. "Par šo skrējienu es sev liktu piecas no 10 ballēm," saka Mijazaka. "Pirms sacensībām nedaudz pasnaudu - tā bija kļūda! Tagad jūtos stīvs."

Taču lielākā Mijazakas problēma, kas liek zaudēt vērtīgās sekundes, ir tā, ka viņš nedzird starta pistoles šāvienu, jo ir pakurls.

Par savas veselības, fiziskās formas un ilgā mūža iemeslu ņiprais japāņu večuks sauc meitas vārīto apelsīnu ievārījumu, ko viņš ēdot katru dienu. Skriešanai Mijazaki pievērsās tikai 92 gadu vecumā, kad televīzijā ieraudzīja pensionāru sacensību pārraidi, un tagad viņa mērķis ir kļūt par pasaules ātrāko sprinteri 105 - 109 gadu vecuma grupā. "Tā dēļ es tagad trenējos," saka japāņu vecsportists. "Septembrī man ir dzimšanas diena un tas ir mans nākamais mērķis."

Mijazakam pietiks tikai šķērsot finiša līniju, lai rekords būtu sasniegts, jo neviens tik vecs skrējējs vēl sacensībās nav startējis.

Kā zināms, pasaules rekords 100 metru sprintā "jauniem sportistiem" pieder Useinam Boltam - 9,58 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!