Foto: AP/Scanpix

Norvēģijas distanču slēpošanas zvaigzne Peters Nurtugs pēc maijā dzērumā izraisītās autoavārijas varētu zaudēt tiesības uz mūžu.

Kā otrdien paziņojumā izteicās prokuratūra, olimpiskais čempions atkārtoti noliedzis, ka vadījis luksusa automašīnu, kas avarēja agrā 4.maija rītā. Toreiz sportists pēc avārijas atstājis notikuma vietu, tomēr neilgi pēc tam tika aizturēts. Kaut sākotnēji Nurtugs noliedza nodarīto, vēlāk viņš atzinās.

Tagad paziņojumā Nurtugs izteicies, ka pieņēmis apsūdzības un varētu atzīties vainā tiesas sēdes laikā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā iznākušajā grāmatā par sportistu tika atklāts, ka slēpotāja asinīs pēc avārijas konstatēta 1,65 promiles alkohola. Viņa ātrums tobrīd bijis aptuveni 80-90 kilometri stundā, kaut tajā vietā bijis atļauts braukt vien ar 40 kilometriem stundā.

28 gadus vecais slēpotājs grāmatā atklājis, ka dzēris neilgi pirms avārijas, kas notika netālu no viņa mājām Tronheimas pilsētā.

Pagājušās nedēļas sākumā Nurtuga avārijas lietu policija nosūtījusi prokuratūrai. Tiek prognozēts, ka Nurtugam draud 40-60 dienu cietumsods, ko, iespējams, varēs izciest mājas arestā, valkājot elektronisku aproci. Tāpat viņš uz mūžu varētu zaudēt iespēju vadīt automašīnu.

Kopā viņam tiek izvirzītas sešas apsūdzības, kuru vidū ir braukšana apreibinošo vielu ietekmē, melošana policijai un notikuma vietas atstāšana.

"Man ir žēl par savu muļķīgo rīcību, un es gatavojos soda saņemšanai. Atvainojos, ka pēc avārijas pirmajās stundās jaucos liecībās, jo joprojām biju alkohola ietekmē," izteicies slēpotājs.

Nurtugs 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs ieguva divas zelta godalgas, tomēr šī gada Soču Olimpiādē 2010. un 2013.gada Pasaules kausa ieguvējs nespēja iegūt nevienu medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!